Останні новини

ДОПІК РЕВМАТИЗМ М'ЯЗІВ?..

 

 

- 100 г квітів арніки гірської подрібнити (використовують і засушений збір) та залити горілкою — 0,5 л. Настояти 10-12 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день. Курс лікування — допоки не закінчиться настоянка, але не зловживати. Повторити курс лікування можна через місяць.

ВКОТРЕ ПРО АЇР

Засушений корінь аїру перетерти на порошок. Ним посипають виразки на тілі, які довго не гояться. Процедуру приймати 3-4 рази на день. На ніч перед сном — обов'язково! На виразку накладіть бинт або марлеву пов'язку.

ЗБІР ВІД ГАСТРИТУ

Знадобляться квіти липи, корінь солодки голої і насіння льону у співвідношенні — 1:2:2:

- 1 столову ложку подрібненої суміші залити окропом - 250 мл. Кип'ятити 10 хвилин на малому вогні. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

ПРОТИ НЕДОКРІВ'Я

- 3 чайні ложки подрібненої трави вербени лікарської залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 2 столові ложки тричі на день. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 10 днів. Протягом року пройти 5-6 курсів.

І НИРКАМ, І ПЕЧІНЦІ

Відвар листя ліщини використовують для лікування хвороб нирок і печінки:

- 1 столову ложку подрібненого листя залити окропом - 250 мл. Кип'ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Дітям, віком від п'яти років, пити по 1 столовій ложці чотири рази на день. Курс лікування - 2 місяці. Повторити через місяць.

НАДЗВИЧАЙНО ПОМІЧНІ БРУНЬКИ

Відхаркувальний чай з бруньок сосни особливо добре вживати при запаленні бронхів. Для приготування:

- 1 чайну ложку подрібнених бруньок залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - до повного одужання.

ЯКЩО БОЛИТЬ ГОЛОВА

Це лише один з багатьох народних засобів, як втамувати головний біль:

- Змочіть у соці вареного червоного буряка лляну тканину і прикладіть її до голови. Кількість і тривалість процедур - довільна. Але змочувати тканину слід кожних 15-20 хвилин.

БОРЕМОСЯ З ЗАЙВОЮ ВАГОЮ

- 1 столову ложку подрібнених плодоніжок вишні залити окропом - 400 мл. Кип'ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти 45 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Через місяць вживання зробити перерву на місяць. Протягом року пройти 2-3 курси лікування.

РОЗПАРЕНЕ ЛИСТЯ ВЕРБИ

Допоможе позбутися мозолів:

- 4-5 жмень свіжого зеленого листя верби засипати у широку посудину і залити окропом так, щоб рідина злегка покрила його. Коли вода з листям досягнуть оптимальної температури, яку тільки можете витримати (тобто трохи охолоне), парте ноги. Процедуру краще приймати на ніч перед сном.

- До мозолів також прикладають щойно заготовлене зелене листя верби. Перед тим його розтирають у долонях, щоб проступив сік.

В обох випадках, на жаль, лікування належить до сезонних.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.