Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НІЧНІ МАНДРИ

 

 

Є таке дивне і рідкісне захворювання, яке називають місячною хворобою або “лунатизмом”. Посеред ночі людина, «не прокинувшись» (хоч це неймовірно звучить), але може піднятися з ліжка і йти до місяця, який світить у віконце. Спробуйте позбутися лунатизму таким засобом:

- 100 г подрібненого коріння трави чорнобилю залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці, регулярно збовтувати. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 1 годину до вживання їжі.Четвертий раз - перед сном. Курс лікування 0 20 днів. Повторити через 10 днів. Але така «мікстура» - тільки для дорослих.

ОГОВТАТИСЯ ПІСЛЯ ІНФАРКТУ

- 1 чайну ложку подрібненої трави кропиви серцевої (використовують і засушену рослину) залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - місяць. Але час від час його можна повторювати. Не зашкодить.

ЕРОЗІЯ ШЛУНКА

Найперший народний лікувальний засіб при ерозії шлунка:

- 1 столову ложку подрібненого листя подорожника (однаково використовують і щойно заготовлене, і засушене) залити окропом - 200 мл. Настояти 15-20 хвилин. Процідити. Пити по третині порції тричі на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день. Повторити через 10 днів.

Застереження: у когось під час такого лікування може підвищитися температура, загостритися хвороба. Тоді пити по 1-2 столові ложки тричі на день.

ПОДАГРА

Народний засіб лікування подагри:

- 1 столову ложку подрібненої хвої сосни залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 20 хвилин (посуд закрити кришкою). Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Після 25 днів лікування зробити перерву на 5-7 днів.

ДЕЩО ПРО БАЗИЛІК

Базилік часто використовують у кулінарії. Але варто запам'ятати, що ця рослина ще й добрий лікар. Недарма наші предки додавали його до букетів, які освячували на Маковія або на Спаса. Таке зілля вважалося особливо чудодійним, цілющим:

- Відваром базиліка корисно мити голову. Тоді волосся стає пишним.

- Також вмивайте обличчя. Рослина омолоджує шкіру.

- Якщо у дитини з'явилися на шкірі висипи, то до купелі додають базилік.

- Базилік усуває головні болі, лікує склероз судин головного мозку, допомагає хворому серцю при аритмії. Для цього готують настій: 1 чайна ложка подрібненої рослини на 200 мл окропу. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день.

АРНІКА ГІРСЬКА І БРОНХИ

Тривале запалення бронхів лікують настоянкою арніки гірської:

- 75 г подрібнених квітів рослини залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 1 годину до їди. Не зловживати! Курс лікування - до повного одужання.

ВИВЕДЕННЯ З ОРГАНІЗМУ СОЛЕЙ

- Подрібнити 10 лаврових листків. Засипати у термос і залити окропом - 400 мл. Пити по 100 мл чотири рази на день. Достатньо 5-7 днів лікування. Повторити можна через місяць.

Навіть, якщо організм «не зашлакований, не засолений», така процедура корисна для профілактики.

ПОМ'ЯКШУЄ...

У випадку закрепів (особливо, коли вони тривалі):

- 2 столові ложки подрібненого листя буквиці лікарської залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 4-5 разів. Такий відвар можна пити й  дітям, віком від 5 років, але: по по 50 мл тричі на день.

ПІДСМАЖЕНИЙ МАК

У випадку тривалих проносів:

- 1 чайну ложку насіння маку (можна придбати тільки у крамницях!) підсмажити («перепалити») до чорного кольору на чистій сковорідці. Покласти на скибку чорного хліба і з'їсти за раз. Протягом дня спожити 3-4 таких порції.

ДУХМЯНИЙ ЧАЙ

Лофант - цілюща рослина! Зокрема чай, приготовлений з його листя, вбиває віруси застудних хвороб, крім того, має приємний духмяний запах, солодкий на смак:

- 1 чайну ложку підрібненого листя лофанта залити окропом - 200 мл. Настояти 10 хвилин. Процідити. Протягом дня випити три таких порції.

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.