Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ПІДДАЙСЯ МУРАХАМ!

 

Параліч ніг:

- Підшукайте великий мурашник. (Радше, це потрібно допомогти зробити хворому). Стати на нього босоніж і постояти 30 хвилин. Процедура, звісно, болісна, неприємна, але корисна. Курс лікування - місяць (по 1 процедурі на день 30 днів поспіль).

СПАЗМОЛІТИЧНИЙ ЗАСІБ

Пастернак здатний знижувати артеріальний тиск, розширювати судини серця:

- 1 чайну ложку подрібненого насіння пастернаку залити окропом - 200 мл. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. (Можна скористатися термосом). Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день. Якщо біль не минає, то 8 разів на день.

ЩЕ ОДНА ВЛАСТИВІСТЬ

До численних лікувальних властивостей грициків належить і та, що вони здатні очищати від шлаків судини:

- 1 чайну ложку подрібненої рослини (заготовляють під час цвітіння) залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

ПРОФІЛАКТИКА АТЕРОСКЛЕРОЗУ

Така профілактика та лікування особливо корисні старшим людям:

- Пити тричі на день по 25 мл кукурудзяної олії. Після місяця вживання зробити перерву на тиждень.

КІЛЬКА ЗАСТЕРЕЖЕНЬ І ПОРАД

Хворим на бронхіальну астму:

- Не паритися у лазні!

- Частіше гуляти сосновим лісом!

- Бажано не спати вдень, особливо після вживання їжі.

- Виключити з раціону харчування м'ясні продукти.

- Бажано не вживати сечогінних засобів (в т.ч. з лікарських рослин), звісно, якщо без них можна обійтися.

- Пити щодня хоча б по 200-250 мл свіжого козячого молока.

ЗЕЛЕНІ ШИШКИ

Відхаркувальний засіб:

- 1 столову ложку молодих зелених подрібнених (якнайдрібніше) ялинових шишок залити окропом - 250 мл. Кип'ятити 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Курс лікування - до повного одужання.

ВИВИХИ

Місця вивихів кінцівок рук чи ніг,ліктів рук змочуйте у теплій сироватці. Прикладайте до них компреси - змочену у сироватці марлю чи лляне полотно. Кількість і тривалість процедур протягом дня - довільна. У будь-якому випадку це хоч трохи втамує біль, зніме набряки.

«НАТИРАНКА»

Не так уже й давно, аби позбутися псоріазу, готували настоянку з чорнобривців, яку у народі називали «натиранкою». Спосіб приготування:

- 5 столових ложок подрібнених квітів чорнобривців залити горілкою - 0,5 л. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Протирати уражені місця шкіри 3-4 рази на день.

- Водночас (тільки для дорослих!) таку настоянку можна вживати внутрішньо - пити по 5 крапель на 1 чайну ложку води чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Курс лікування - до повного одужання.

БІЛОК ВІД БІЛЬМА

Як тільки з'являється на оці більмо:

- Твердо зварити куряче яйце. Очистити від шкаралупи. Розрізати навпіл і вилучити жовток. В утворені коритці білка насипати цукрової пудри. Теплим прикладати до хворого ока на 20-25 хвилин. (Можна і довше). Процедуру приймати двічі на день - вранці та ввечері перед сном.

ЦИБУЛИНИ У... НІЗДРІ

Якщо під час застуди, нежиті погано виходить слиз з носа («забило»):

- Вставте у ніздрі скибки розрізаної цибулі. Але таке лікування не практикуйте на дітях! Це може викликати у них подразнення. Нехай краще нюхають розрізану цибулю.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.