Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ГНІЙ У ВУСІ

 

 

У вусі накопичується гній, погано виходить, через що погіршився слух... Тоді скористайтеся перевіреним народним засобом:

- Закапуйте у вухо по 3 краплини свіжого соку алое. Процедуру приймати 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково! Лягаючи спати, покладіть голову хворим вухом до подушки.

ВИНОГРАДНА ТЕРАПІЯ

Споживання винограду, з-поміж іншого, покращує обмін речовин в організмі:

- З'їдайте щодня хоча б 300 г свіжих плодів цього дару Природи. Скористайтеся сезоном!

РЕДЬКА - ЦЕ ДОБРЕ! АЛЕ...

Чорною редькою лікують багато недуг. Найчастіше коренеплід використовують при застуді. Але:

- Ця городня культура протипоказана тим, у кого виразка шлунка чи дванадцятипалої кишки, коліт, гострі запальні захворювання нирок, хворе серце! Будьте обачними!

НЕ ДАЮТЬ СПОКОЮ КАМЕНІ

Позбутися нирковокам'яної хвороби:

- 2 столові ложки подрібненої суміші красолі і звіробою (1:1, заготовляти під час цвітіння) залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 3-5 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за три рази. Курс лікування - місяць. При таких захворюваннях завжди консультуйтеся з лікарем!

ТЮЛЬПАН - ПЕРЕДМІХУРОВІЙ ЗАЛОЗІ

Лікує захворювання передміхурової залози (зокрема запальні) настоянка тюльпана:

- 2-3 цибулини тюльпанів подрібнити і залити горілкою - 150 мл. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 5 крапель на 1 чайну ложку води 3-4 рази на день. Курс лікування - 45 днів. Повторити, якщо необхідно, через 15 днів.

ПОРОШОК КОРЕНЯ АЇРУ

Печію часто «гасять» содою. Але це не найефективніший засіб. Тим паче, що у даному випадку сода не лікує, а лише позбавляє на деякий час неприємного відчуття печії. Отож замість соди доцільно використовувати порошок кореня аїру. Адже аїр здатний лікувати шлунок.

В'ЯЗ ВИЛІКУЄ

Інколи чуємо: Крутить-викручує суглоби... Що робити?..». Є такий народний засіб лікування:

- 2 столові ложки молодої подрібненої кори в'яза засипати в емалевий посуд і залити окропом - 400 мл. Посуд закрити кришкою. Кип'ятити на малому вогні 30 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 1 годину до вживання їжі. Курс лікування - місяць.

СКОРИСТАЙТЕСЯ СОФОРОЮ

Приготуйте настоянку для лікування трофічних виразок:

- 100 г плодів софори перемолоти у м'ясорубці. Отриману масу перекласти у скляний посуд і залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Настоянкою натирати уражені трофічними виразками ділянки шкіри. Процедуру приймати 2-3 рази на день.

РЯТУЄМОСЬ ВІД ПСОРІАЗУ

В емалевий посуд покласти 200 г вершкового масла і 10-15 г дрібно нарізаного прополісу. Кип'ятити на малому вогні 12-15 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Отриману в'язку рідину процідити через марлю, складену вчетверо. Такі ліки зберігати у холодильнику. У випадку псоріазу:

- Натирати уражені ділянки шкіри 3-4 рази на день.

ХАЙ НЕ БІСИТЬСЯ БЕШИХА...

Від бешихи готують компреси зі щойно заготовленого листя подорожника:

- Подрібнену сировину, щоб проступив сік, прикладають у вигляді пов'язок до уражених місць. Процедуру приймати 5-6 разів на день по 25-30 хвилин. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

КОРОЗІЯ - НЕБЕЗПЕЧНА!

Поранилися гострим металевим предметом, який вкрився корозією?.. Це може бути небезпечно! Аби уникнути негативних наслідків:

- Регулярно (6-7 разів на день) протирайте рану кислим молоком, або прикладайте до неї (на 15-20 хвилин) дрібно натерту картоплю.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.