Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НЕПРИЄМНА НОВИНА


Червоноград залишився без власного проводового радіо. 3 грудня 2021 року вийшла в ефір остання радіопередача студії КП «Новий Двір». Таке рішення прийняли депутати міської ради, посилаючись на брак коштів для фінансування місцевого радіомовлення. І це сталося тоді, коли «Новий Двір» відзначив своє 30-ліття. Заради правди, Червоноград, Червоноградський район не належать до найбідніших регіонів.
Що не кажіть, але з волі обранців інформаційний простір шахтарського міста звузився. «Новий Двір» виходив в ефір п'ять разів на тиждень: понеділок-четвер - з 30-хвилинними передачами, а в п'ятницю - з годинною. У них оперативно висвітлювалося життя міста, розповідалося про найважливіші події, діяльність органів місцевої влади (які не раз просили журналістів озвучити ті чи інші повідомлення), були широко представлені літературно-мистецька сфера, спорт... Уже кілька років поспіль радіопередачі «Нового Двору» реципієнт міг послухати у зручний для нього час через мережу Інтернет.
Не вплинув на депутатів, керівництво міста і такий аргумент: нещодавно студія виграла конкурс на право транслювати свої передачі на хвилях ФМ. А це давало нагоду розширити ефірний час, збільшити кількість слухачів, залучати рекламодавців...
Журналісти «Нового Двору» Петро Корчук, Павло Кінах, Сергій Бондарук, Олександр Новацький активно співпрацювали з Червоноградським відділенням МАЛіЖ. Юними авторами було підготовлено сотню радіопередач - колективних та індивідуальних. Для юних це був неабиякий моральний стимул у творчості.
...Спливає 2021 рік. На його завершенні аналізуєш: що було хорошого у цьому році, а що не вельми.., які здобутки, а які втрати. Закриття «Нового Двору» одна з найнеприємніших для мене подій. Тим паче, прикро мені про це писати, як студенту-журналісту.
Маркіян ЛЕХМАН.
Студент факультету медіакомунікацій та підприємництва Української академії друкарства

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.