Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

СВОЇМ — НІЧОГО НЕ ШКОДА!

Червоноград. Широкопрофільний (за розмаїттям пропонованих на продаж товарів) магазин АТБ. Пишу ці рядки не заради реклами, а заради вдячності працівникам торгового закладу і небайдужим покупцям. Зрештою, мережа магазинів АТБ аж ніяк не потребує зайвої реклами. Вона і так популярна.

...Навпроти розрахункових кас розташовано два доволі величеньких контейнери-візки.

Над ними прикріплено видруковані написи: «Збір продуктів харчування для військовослужбовців ЗСУ» та «Збір продуктів харчування для бійців міської територіальної оборони». Хоча субота, вихідний, 9-та година ранку. Здавалося б, багатьом мешканцям міста хочеться поспати зайву годинку-другу після виснажливого трудового тижня, але торгова зала магазину вже заповнена покупцями. Так само заповнені «крамом» волонтерські контейнери-візки. У них - мінеральна вода у пляшках, макарони, крупи, мандарини, яблука, консерви, вафлі, печиво, кава, чай.., засоби особистої гігієни - мило, зубна паста, гель для гоління... Можна скласти кількасторінковий прейскурант товарів, які пропонують цього дня в АТБ. Скільки товару щодня збирають, якими шляхами доставляють його до українських бійців, звісно, писати не будемо. Але переконався, що червоноградцям нічого не шкода для Українського Війська.

Підходить до контейнерів-візків дівчина, років 13-14. Кладе у кожний контейнер по плитці шоколаду. Про що вона думає у цю мить?.. А, може, таке:

- Хай в українських бійців життя буде солодким! Ці плитки шоколаду неодмінно потраплять до рук мого тата і старшого брата, які зі зброєю в руках захищають Україну від російського окупанта. Хай вони повертаються живими і з Перемогою над агресором...

Дай Боже, щоб мрії дівчинки якнайшвидше здійснилися! Тішить і те, що у нас багато свідомих громадян. Таку націю не здолати!

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.