ЗАПЕЧЕНА РІПА

Надрукувати

 

 

 

Легко засвоюється організмом і покращує травлення запечена ріпа:

- Протягом тижня з'їдайте хоча б 300 г цього коренеплоду.

У КОГО ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ

- До 1 л теплої води додати 70-75 г свіжих або заморожених ягід горобини чорноплідної (ягоди можна розрізати навпіл) та додати 1-2 чайні ложки свіжого лимонного соку. Настояти 2 години. Не проціджувати. Рідину випити протягом дня. Ягоди також варто спожити. Курс лікування - 10 днів. Повторити через 12-15 днів. Протягом року прийняти 5-6 курсів. Але не вдаватися до такого засобу при пониженому тиску.

СВІЖА ВОДА

У банку (3 л) з питною водою вкиньте 100 г подрібнених корінців хрону. Настояти мінімум 4-5 годин. Не проціджувати. Процідити, коли залишиться 0,5 л рідини. Залишок також можна використати, але додати до нього 1 л питної води.

Така вода довго зберігається свіжою, має приємний смак, виводить з організму надлишок солей, лікує подагру. Протягом дня за 5-6 разів випити 300 мл. Пити протягом 12-14 днів. Потім зробити перерву на 25-30 днів.

МАЛИНА - ЖІНКАМ

Листя малини є хорошим кровоспинним засобом. Отож, при маткових кровотечах, надмірних місячних:

- 4 чайні ложки подрібненого засушеного (або щойно заготовленого) листя малини залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день під час загострення недуги.

БІЛЬ У ГРУДЯХ І КАШЕЛЬ

- 1 столову ложку подрібнених голочок сосни або ялини залити теплою водою - 400 мл. Довести до кипіння і кип'ятити на слабенькому вогні 7-10 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Випити малими ковтками протягом дня. Цей духмяний настій вживати тільки теплим.

НЕ ПОДРАЗНЮВАТИ ГОРЛО

У разі захворювання на фарингіт слід відмовитися від гарячої їжі, гарячого чаю, гострих страви (чи гострих приправ), кислих фруктів, шоколаду (солодощів - взагалі), щоб не подразнювати горло. Основні методи лікування - змащування, інгаляції, полоскання теплими настоями або розчинами.

«ПІД РУКОЮ»

- 100 г молодих листочків червоного буряка (як тільки овочева культура почала рости) подрібнити на салат. Додати соняшникової олії. Спожити протягом дня за 2-3 рази. Готуйте таку страву двічі-тричі на тиждень. Вона допомагає щитовидній залозі. На жаль, лікування належить до сезонних.