Останні новини

РЯБА КВАСОЛЯ

 

 

Сорти квасолі, насіння яких біле, але вкрите фіолетовими, червоними, рудими… цятками, або, навпаки, фіолетове, червоне, руде… з білими цятками у народі називають «рябою квасолею» (рідше – «красолею»). Однак саме таке насіння особливо корисне для лікування цукрового діабету, коли стрімко підвищується рівень цукру у крові. Отож, «рябу квасолю» частіше кладіть у каструлю, готуючи перші страви, відвареною додавайте до салатів, їжте її як гарнір.

А от відвари діабетикам корисно готувати із засушеного подрібненого лушпиння «білої квасолі».

ВІД ПРОСТУДИ ГОЛОВИ

-Те місце голови, що болить, натирають гасом, змішаним з соняшниковою олією – 1:1. Голову тепло закутують. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. Але приймати її на ніч перед сном – обов’язково!

ЧУДОДІЙНІ КОРІНЦІ

Як відомо, чай з квітів ромашки використовують, з-поміж іншого, для лікування окремих захворювань очей, зокрема, аби зняти запальні процеси. Але у такому разі корисні і корінці рослини:

-1 столову ложку подрібненої сировини засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Теплим настоєм промивати очі 4-5 разів на день.

НЕ ПИЙТЕ НА НІЧ!

Нема потреби вкотре говорити про користь березового соку, його лікувальні властивості. Але не пийте березовий сік на ніч перед сном! Адже він має сечогінну дію. Відтак – доведеться час від часу переривати сон… Особливо недоречно пити його на ніч тим, у кого неконтрольоване сечовипускання..

ДИТЯЧА ХВОРОБА

Аби вилікувати рахіт (ця хвороба вражає насамперед дітей), народні зцілителі, з-поміж інших засобів, радять додавати до ванн корінь і кореневище аїру, трави череди три роздільної, чебрецю, листя волоського горіха, дуба. Напар готують з розрахунку:

-3-4 жмені сировини на 5 л окропу. (Якщо використовуєте аїр, то беріть 1-2 жмені сировини на 5 л окропу і варіть упродовж 10 хвилин). Настоюють 30 хвилин у посуді під кришкою, а потім проціджують у ванну з розрахунку на 35-45 л теплої води.

Процедуру приймати 2-3 рази на тиждень, краще ввечері перед сном.

УДАР ПО ХОЛЕСТЕРИНУ

-До 50 мл соняшникової олії додайте 1-2 чайні ложки свіжого соку часнику. В отриманому «коктейлі» змочуйте невеличку скибку чорного хліба і, не поспішаючи, смакуйте її вранці за 30 хвилин до сніданку та ввечері за 30 хвилин до вечері. (Тобто, розділіть порцію на два рази). Це допоможе вам позбутися зайвого холестерину.

Застереження: протипоказано при ниркових хворобах!

ЛАВАНДОВА ОЛІЯ

Щойно заготовлені квіти лаванди утрамбувати у скляну банку (сировина має зайняти половину посудини) і «по вінця» залити соняшниковою олією. Посуд герметично закрити. Поставити у місце, де достатньо сонячного світла, наприклад, на підвіконня. Настоювати протягом трьох діб. Настояну олію процідити через марлю і зберігати у холодильнику. У разі мігрені нею змащують лоб і скроні, натирають травмовані місця (синці). Процедуру приймають 3-4 рази на день. Але таку олію зберігають не більше 1,5 року.

ВЕСНЯНИЙ БРАК ВІТАМІНІВ

-2-3 столові ложки подрібненої зелені цибулі (стебла) змішати з 1-2 столовими ложками вершків. З’їсти натщесерце за 20 хвилин до сніданку.

УПОВІЛЬНЮЄ РІСТ НЕБЕЗПЕЧНИХ КЛІТИН

Коріння кульбаби і лопуха справжнього (заготовляють в однаковій кількості) уповільнюють ріст ракових клітин. Відвар готують з розрахунку:

-3 столові ложки подрібненої сировини на 1 л окропу. (це – денна норма, випивають за 5-6 разів). Варять 10 хвилин у посуді під кришкою. Настоюють 1 годину. Не проціджують. Вживають тільки теплим. Курс лікування встановлюють індивідуально.

Наголошуємо: такий відвар лише уповільнює ріст онкоклітин, однак, на жаль, не рятує від раку.

ТЕЛЯЧА ПЕЧІНКА

Від раку корисно їсти свіжу сиру печінку телятка (бажано бичка). Перед тим її перемелють на м'ясорубці. Денна норма споживання – 50 г. Її розподіляють на три «порції». Вживають за 20 хвилин до їди.

ЗАПОБІГТИ ПІДВИЩЕННЮ ТИСКУ

Як тільки відчули, що тиск починає підвищуватися, а ще краще, коли поміряли його:

- Випийте міцного чаю з ромашки, м’яти або меліси (чи зі збору цих рослин) – 1 столова ложка на 200 мл окропу.

- Допоможе відвар з подрібненого кореня валеріани – 1 чайна ложка на 200 мл окропу. Варити на малому вогні 4-5 хвилин.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.