Останні новини

СОРОК РАЗІВ ПО РАЗУ…

 

 

Після вивиху травмоване місце може тривалий час боліти. Біль відчуваєте у м’язах, суглобах. Він особливо дошкульний вночі, що аж годі заснути. Аби втамувати його:

-1 столову ложку сади розчинити у 100 мл горілки. У розчині змочувати марлю або тонку лляну тканину і накладати на ніч у вигляді компресів. Закутувати теплим шарфом. Таку процедуру приймати сорок діб поспіль.

ТИСЯЧА ЗОЛОТ

У народі кажуть, що у золототисячнику звичайному міститься тисяча золотих ліків. Зокрема, настій з нього п’ють при запаленні жовчного міхура:

-2 столові ложки засушеної подрібненої рослини (можна додати половину чайної ложки порошку кореня аїру) залити окропом – 400 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Настій пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Процес лікування – до повного одужання.

З лікувальною метою золототисячник заготовляють у червні-серпні (рідше у першій декаді вересня) під час цвітіння рослини.

ТІЛЬКИ НЕ ДЛЯ ДІТЕЙ!

Лікуючи нежить, ніс часто закапують свіжим соком цибулі, інколи навпіл розведеним водою. Але такий народний засіб лікування (хоч він й ефективний) не практикують на малюках! Це може призвести до подразнення носика, верхніх дихальних шляхів.

ВІЗЬМУТЬ НА РОГИ

Допоможе позбутися кашлю рослина з цікавою назвою – козельці великі:

-1 столову ложку засушеної подрібненої рослини засипати у термос і залити коропом – 0,5 л. Настояти мінімум 1 годину. Процідити. Рідину знову перелити у термос. Цю порцію випити протягом дня малими ковтками. Особливо доцільно пити її під час приступів кашлю.

Настій трави козельців великих аналогічно вживають при алергічних захворюваннях. У цьому випадку процес лікування може бути тривалим.

ПОЛИНОВИЙ НАСТІЙ З МЕДОМ…

Коли відчуваєте важкість у шлунку:

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави полину звичайного (народні назви – полин-трава, полин гіркий, чорнобиль) залити окропом – 200 мл. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. У настої розчинити 1 столову ложку меду. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів. Полиновий настій з медом вживати тільки теплим, бо тоді процес лікування буде ефективнішим.

…ПОЛИН-ТРАВА МЕДУ НЕ ЗНА

Щоб вивести глисти у дорослих, настій з полину звичайного готують і вживають аналогічно, як у попередньому рецепті, але меду не додають.

ВАННІ ПРОЦЕДУРИ

Якщо у сечовому міхурі, нирках виявили камені, тоді частіше приймайте гарячі ванни (краще ввечері перед сном), а після процедури випийте горнятко гарячого молока. До речі, чим вищий процент жирності молока – тим краще для лікування!

Але завжди радьтеся з медиками! Зрушення каменів може призвести до ускладнень, а то й непоправних наслідків.

СЕЧОГІННА ДІЯ ОСТУДНИКА

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави остудника голого (народні назви рослини – собаче мило, подвижник, грижниця) залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди, або через годину після їди.

Вживати у разі поганого сечовиділення (затримки сечі).

Траву остудника голого заготовляють у червні-липні під час цвітіння рослини. Зберігають у паперових пакетах. Термін зберігання – не більше року.

ЗНАТИ ПРО ЧЕРВОНИЙ БУРЯК

Варений червоний буряк зменшує ріст ракових клітин; підвищує рівень гемоглобіну в крові; протидіє гіпертонії… Денна норма споживання – хоча б 75-100 г.

ДО І ПІСЛЯ

При порушеннях функцій печінки:

-2 столові ложки засушених подрібнених квіток календули (нагідок) засипати у термос і залити окропом – 600 мл. (Це – денна норма). Настояти мінімум 2 години. Процідити. Потім настій знову перелити у термос. Пити по 100 мл за 15-20 хвилин до їди і через годину після їди. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через місяць. Протягом року – 3-4 курси.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.