Останні новини

ВИРУЧАЙ, МОЛОЧАЙ!

 

 

Кульбабу лікарську у народі часто називають – молочай. Якщо зрізати стебло, на якому росте квітка, то з нього проступить сік у вигляді молочка. З листочків також можна «вичавити» молочко. Таким соком змащують гнійні рани, а це пришвидшує процес їхнього загоєння. Процедуру приймати тричі на день.

Породіллі, щоб у них було більше молока, готують і споживають салати з молодих листків кульбаби.

Зрештою, такі вітамінні салати корисні багатьом. Але, на жаль, лікування належить до сезонних.

ЗГОРТАННЯ КРОВІ

Кажуть (і у багатьох випадках небезпідставно), що сіль і цукор – це «біла повільна смерть». Отож, їх не варто споживати надмірно. Але при поганому згортанні крові додана до страв «зайва дрібка солі» не зашкодить.

Виняток: хворі нирки, сечовий міхур.

ЗЕЛЕНЬ КРОПУ

Варто звернути увагу хворим на шлункові недуги! Зелень кропу покращує травлення:

-1 столову ложку зелені залити окропом – 200 мл. Кип’ятити 3 хвилини. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Зелень кропу заготовляйте і на осінньо-зимовий період, зберігайте її в морозильних камерах.

ТА ТАКИ СПРАВЖНІЙ!

Наукове визначення цієї рослини – лопух справжній. Та таки справжній! Я ким він ще може бути?.. Допоможе у разі екземи:

- Свіжі листки лопуха прикладають нижнім боком до уражених екземою ділянок шкіри.

-1 столову ложку подрібненого кореня лопуха справжнього залити окропом – 0,5 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Використовувати для компресів.

Кількість і тривалість процедур протягом дня довільні.

БЛАГОРОДНИЙ ЛАВР

Один із засобів лікування раку горла, але тільки на ранніх стадіях:

-100 засушених подрібнених лаврових листків (лавра благородного) залити горілкою – 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настоювати 14 діб у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за годину до їди. Не зловживати! Процес лікування може бути тривалим. На жаль, використання такої настоянки належить до додаткових лікувальних засобів. Консультація у лікаря – вкрай необхідна!

ДЕЩО ПРО ВАННИ

Якщо у вас болять суглоби внаслідок відкладення солей, тоді не приймайте соляних ванни (з кухонною чи морською сіллю). Доцільно додавати до ванн трави ромашки, меліси, м’яти, листя подорожника великого, лопуха справжнього. Процедуру приймати тричі на тиждень, краще ввечері перед сном.

До речі, хворі суглоби натирають зволоженою синьою глиною. Через годину змивають. Процедуру приймають тричі на тиждень перед сном.

ТРІЩИНИ НА ГУБАХ

Після обмороження запобігає появі і поширенню тріщин на губах гусячий жир. Він навіть ефективно діє, ніж вазелін. Змащувати губи 4-5 разів на день. На ніч перед сном – обов’язково!

ДЛЯ ЗМІЦНЕННЯ НІГТІВ

- До 100 мл теплої соняшникової олії додати 5-6 крапель йоду. Робити ванночки двічі на тиждень.

- Втирати у нігті свіжий сік ягід смородини чорної. Процедуру приймати тричі на тиждень.

- Допоможе в’яз гладенький. 2 столові ложки подрібненого листя (свіжого або засушеного) дерева залити окропом – 200 мл. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Робити ванночки 3-4 рази на тиждень.

Усі процедури краще приймати ввечері перед сном.

ПІТНІЮТЬ СТУПНІ

- Кору дуба подрібнити і розтерти на порошок. Щодня насипати його у шкарпетки, аби зменшити потовиділення, але не допускати його повного припинення.

- Щовечора приймати ванни для ніг з шавлії лікарської: жменя засушеної подрібненої трави на 5 л окропу. Настоювати до літеплої температури. Не проціджувати.

РОЗГЛАДЖУЄ ЗМОРШКИ

Прикладати до шиї скибки картоплі або її чисті лушпайки. Процедуру приймати тричі на тиждень по 45 хвилин. (Краще це робити ввечері перед сном). Достатньо 18-20 процедур. Потім, якщо необхідно, повторіть їх через місяць.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.