Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПІДСТУПНИЙ ГРИП

 

 

Найчастіше захворювання на грип спостерігаємо в осінньо-зимовий період, ранньою весною. Але воно може підступно переслідувати нас будь-якої пори року. Пропоновані засоби народної медицини однаково використовують як для запобігання недузі (профілактики), так і для лікування. Пам’ятайте, що краще запобігти, аніж потім лікуватися!

***

У раціоні харчування мають бути цибуля, часник, чорна редька, стручки перцю, хрін, лимон…

Не пийте холодного.

Узвари з сухофруктів, засушених ягід (малина, смородина, калина) сприяють пониженню температури.

***

Надійні ліки – ягоди калини (свіжі, або пересипані цукром – 1:1). Але якщо у вас не надмірно понижений тиск!

***

Майте у запасі варення з малини, чорної смородини, порічок. Допоможе у лікуванні чай із засушеного листя  або молодих гілочок цих кущів.

***

Підсилить імунітет квашена капуста.

***

Корисно щоранку (за 30 хвилин до сніданку) спожити 1 чайну ложку меду.

Протипоказано при алергії на продукти бджільництва.

***

Щовечора перед сном приймати для ніг гарячу ванну. Можна трішечки додати гірчичного порошку.

***

-1 столову ложку засушених і подрібнених  листя та гілочок брусниці залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 2 столові ложки 5-6 разів на день.

***

-Так само готують настій з бруньок берези. Але його потрібно випити протягом дня за три прийоми.

***

Закапують ніс свіжим соком цибулі. По три краплі у ніздрю Процедуру приймати тричі на день.

***

Свіжий сік алое закапувати в ніздрі по 5 крапель 5-6 разів на день.

***

-1 столову ложку сухих подрібнених плодів або листя малини залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Протягом дня випити 2-3 таких порції. Якщо для приготування настою використовувати плоди, то їх можна спожити.

***

-На ніч п’ють аналогічно приготовлений настій з листя малини і липового цвіту – 1:1.

***

-7-8 засушених плодів шипшини звечора покласти у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування – тиждень.

***

-70-80 г (за вагою) ягід калини залити 1 л води. Кип’ятити 8-10 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Додати 3 столові ложки меду. Пити по 100 мл п’ять разів на день у перервах між вживанням їжі.

***

-Аналогічно готують відвар із засушених ягід бузини чорної. Але вживають по 50 мл тричі на день. Не більше і не частіше!

***

Для лікування грипу допоможе чай із за засушеного цвіту бузини чорної:

-1 столова ложка цвіту на 0,5 л окропу.

***

-2 столові ложки засушеного подрібненого листя суниці лісової залити окропом – 400 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці через кожних 2 години (8-9 разів на день).

***

-Аналогічно готують настій з плодів ялівцю. Але пити по 1 столовій ложці тричі на день за 20 хвилин до їди.

***

-1 столову ложку засушеного подрібненого кореня лопуха великого залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 5 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

***

Понижує температуру чай з фіалки триколірної:

-1 столова ложка засушеної подрібненої рослини на 300 мл окропу. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день через 20 хвилин після їди. Не завадить додати скибку лимона.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.