Останні новини

ЩЕЗНУТЬ БОРОДАВКИ

 

Як позбутися дошкульних бородавок?.. Є чимало порад зі сфери народної медицини. Кілька з них:

-3-4 рази на день змащувати бородавки свіжим соком чистотілу. Беруть тільки під час цвітіння рослини. Отож, лікування належить до сезонних.

***

Так само використовують сік з молодого листя осики.

***

Нарізати кору з молодих гілок верби плакучої. 5 столових ложок свіжої подрібненої сировини залити оцтом – 250 мл. Кип’ятити на малому вогні 5 хвилин. Не проціджувати. Після охолодження масу перелити у скляний посуд і щільно закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Потім процідити. Намотувати на сірник вату, змочувати її у відварі і змащувати бородавки. Процедуру приймати 5-6 разів на день. Так робити, поки вони не щезнуть.

Цей засіб лікування найефективніше подіє весною, коли у верби починається рух соків.

***

Прекрасним засобом від бородавок є оцтова кислота. Кожен вечір перед сном капнути з піпетки 1 краплю оцтової кислоти на кожну бородавку.

ПОДРАЗНЕННЯ КИШЕЧНИКА

Воно може спричинити болі у животі, блювоту, відчуття важкості у шлунку, проноси. Тоді:

-1 столову ложку засушеного насіння кмину залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 6-7 разів у перервах між вживанням їжі.

СХОПИВ РАДИКУЛІТ

-Пити тричі на день за 30 хвилин до їди по 1 чайній ложці свіжого соку алое. Після 21 дня вживання робити перерву на 7 днів. Протягом року – 5-6 курсів лікування.

ОГО!

Цибуля рятує від багатьох недуг. Однак її надмірне споживання у сирому вигляді може спричинити серцевий біль та підвищення кислотності шлункового соку.

Для хворого серця корисна подрібнена цибуля і підсмажена до золотистого кольору.

ПРИЗУПИНИТИ!

Ідеться лише про початкову стадію виразки шлунка. Щоб призупинити її розвиток:

-Тричі на день за 40-45 хвилин до їди пити по 100-150 мл свіжого соку капусти білокачанної. І так – протягом місяця. Повторити через місяць.

Консультація з лікарем – вкрай необхідна!

ПОСІЯВСЯ ЯЧМІНЬ ПІД ОКОМ…

Насамперед, ячмінь – це гостре гнійне запалення сальної залози. Один із засобів лікування:

-Змащувати хвору повіку зрізом дольки часнику. Процедуру приймати 4-5 разів на день. І так – 3-4 дні поспіль.

ПІОДЕРМІЯ

-Пити тричі на день за 20 хвилин до їди по 1 чайній ложці пивних дріжджів. Але перед тим бажано отримати консультацію у лікаря-дерматолога!

СУХЕ МОРКВИННЯ

Народний засіб лікування міом матки:

-2 жмені сухого листя морквиння (завжди майте заготовленим) подрібнити і залити окропом – 1 л. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити у великій кількості, допоки не зупиниться кровотеча.

СТОМАТИТ

-1 столову ложку засушених ягід бузини чорної засипати у термос і залити окропом – 300 мл. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день. Можна і частіше, але тоді приготуйте пропорційно більшу дозу настою.

ВОШІ БОЯТЬСЯ ЧАСНИКУ

Надійний народний засіб боротьби з вошами:

-Тричі на день натирати голову свіжим соком часнику. Через годину мити голову теплою водою з господарським милом.

СПАСИБІ, КІЗОНЬКО!

Нестачу кальцію в організмі можна поповнити регулярним вживанням козиного молока. Денна норма для дорослого – хоча б 150-200 мл.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.