Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДЕРЕВІЙ ЛІКУЄ РАНИ

 

 

-Свіже листя деревію подрібнити і змішати зі смальцем – 1:1. Отриману мазь наносити на рани 3-4 рази на день. Але перед кожною процедурою рани слід промивати теплою водою з господарським милом.

ЗОКРЕМА, ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ…

Плоди черемхи багаті вітамінами. У народній медицині їх використовують для зміцнення імунітету організму, лікування багатьох недуг, зокрема туберкульозу легень:

-1 столову ложку засушених плодів черемхи засипати у термос і залити окропом – 300 мл. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – 21 день. Повторити через 30 днів.

ПОТРІБНА ХВОРИМ НА ДІАБЕТ

Пирій – цінна лікарська рослина для хворих на цукровий діабет, адже містить фруктозу:

-2 столові ложки засушеного подрібненого кореневища пирію залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і кип’ятити, допоки не випарується четвертина об’єму рідини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 4-5 разів на день у перервах між вживанням їжі.

ПОЛІНЕВРИТ, ЧИ?..

Коли болять ноги, то це може бути ознакою діабетичного поліневриту. Як тільки діагноз підтвердив професійний медик, тоді для лікування можна скористатися і народним засобом (звісно, з дозволу того ж фахівця):

-Міхур курячої жовчі (беруть дворічну курку) ретельно вимивають, сушать і перетирають на порошок. Отриману масу заливають окропом – 200 мл. Настоюють 1 годину у посуді під кришкою. Не проціджують. Потім приготовлені «ліки» зберігають у холодильнику. П’ють по 1 столовій ложці вранці та ввечері за 20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через два місяці.

ПОЗБУДЕМОСЬ БЕШИХИ

Взяти в однаковій кількості пелюстки волошки синьої, траву кропиви дводомної, квіти календули:

-2 столові ложки засушеного подрібненого збору звечора засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 100 мл п’ять разів на день. Курс лікування – до повного одужання. Але цей засіб є лише одним з допоміжних у лікуванні від бешихи.

З КОРЕНЯ РЕВЕНЮ

Допоможе оздоровити печінку:

-2 столові ложки засушеного подрібненого кореня ревеню звечора залити окропом – 400 мл. Кип’ятити на слабкому вогні 20 хвилин. Відвар (рідину з коренем) перелити у термос і настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Потім відвар зберігати у холодному місці. Скляний посуд має бути герметично закритий. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не більше! Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через 2-3 місяці.

Застереження: під час вживання цього відвару не дотримуйтесь хибного правила – чим більше вип’ю, тим краще буде!.. У даному разі передозування зашкодить!

ПРОДУКТИ МОРЯ

Варто знати! У лікувальному харчуванні при атеросклерозі корисно їсти морську капусту, краби, мідії, креветки… Денну норму споживання встановлюють індивідуально.

НАЧЕ ШОВК…

При нирковій недостатності варто їсти свіжі (щойно заготовлені) ягоди шовковиці. Дехто стверджує, що їхній колір не має значення, адже існує кілька сортів плодоносної рослини. Але фіолетові ягоди таки найбільш корисні при такій недузі. Денна норма споживання – хоча б 200 г. Скористайтеся сезоном!

НАШ ДВИГУН

Хворим на серцеві недуги доречно дотримуватися правила:

-Вранці натще з’їдати по 1 чайній ложці меду і 12-15 родзинок, запиваючи їх малими ковтками теплою (але не гарячою!)джерельною  водою. Легкий сніданок – через годину.

ЦИБУЛЯ В ОЦТІ

Пришвидшить процес виходу гною з фурункулів:

-Цибулину очистити від лушпиння, розрізати на «кружельця» і залити оцтом, Рідина ледь-ледь має покрити розрізану цибулю. Настояти 30 хвилин. Потім «кружельця» прикладати до фурункулів. Приймати цю процедуру 4-5 разів на день по 20-25 хвилин.

ВТАМОВУЄ БУРЯК

Якщо болить зуб, тоді пожуйте кілька шматочків сирого червоного буряка, але не ковтайте.

БУЗИНА

Узвар із засушених ягід бузини (1 столова ложка ягід на 600 мл води) понижує підвищену температуру, позбавляє від головного болю. Це прекрасний засіб лікувати застуду.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.