Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КОРАЛОВІ КАМІНЦІ

 

 

Щоб вивести з організму коралові камінці (насамперед це небезпечні відкладення у нирках, сечовому міхурі) спробуйте ліки з дикої моркви:

-1 засушене подрібнене суцвіття-зонтик (парасольку) рослини залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 7 днів.

У даному разі неодмінно питайте поради у лікаря!

НАСІННЯ ДИКОЇ МОРКВИ

Регулює роботу нирок, посилює сечовиділення:

-1 десертну ложку засушеного насіння дикої моркви (заготовляють, коли воно повністю дозріло і починає осипатися на землю) засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 3 години. Процідити. Опісля рідину знову перелити у термос. Настій потрібно пити тільки теплим! Цю порцію випити протягом дня за 5-6 разів у перервах між вживанням їжі. Такі «ліки» приймати тільки під час загострення недуги!

ОРЛИНИЙ ЗІР

«Пригальмовує» процес погіршення зору:

-1 столову ложку засушеного подрібненого насіння дикої моркви й 1 чайну ложку засушеного насіння цієї рослини залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Не проціджуючи, відвар перелити у термос. Настояти мінімум 3 години. Процідити тільки перед вживанням. Цю порцію випити протягом дня за 5 разів. Курс лікування – місяць. Повторити через місяць.

Але пропонований засіб є лише допоміжним у лікуванні зору.

ОДИН ПЛІД НА ДЕНЬ

Апельсини здатні очищати кров. Вживати по одному плоду на день протягом трьох тижнів. Повторити, якщо необхідно, через такий же період часу.

Застереження: протипоказано тим, у кого алергія на апельсини (на шкірі з’являються червоні плями, висипи…).

ВІДЧУТТЯ БАДЬОРОСТІ

У шафах ніколи не буде молі, коли між білизною, одягом, покласти засушені листки кануферу. Але це ще не все…

Здавна запримітили: якщо одягти таку білизну, то людину сповнює відчуття бадьорості, ефірні олії кануферу оздоровлюють організм, заспокоюють нервову систему. Збуджені нерви швидко призводять до втоми і водночас провокують безсоння.

НЕДОСПАНА НІЧ

Знову дошкуляє безсоння?.. Вранці почуваєшся, наче сидиш біля розбитого корита. Тоді для покращення сну:

-1 десертну ложку засушеного подрібненого листя кануферу залити окропом – 200 мл. Настояти 10 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити на ніч. Можна додати 1 чайну ложку меду.

ЛАВРОВА НАСТОЯНКА

Стимулює травлення:

-10-12 лаврових листочків «проштовхнути» у пляшку з горілкою (0,5 л). Посуд герметично закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Потім настоянку зберігати у холодильнику. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 10-15 хвилин до їди. Але не вранці натще! Не зловживати!

Застереження: протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки!

КОЛЮЧКА – ЦЕ ПЕРЕСТОРОГА!

Народні зцілителі попереджають: готуючи ліки (відвари, настої, спиртові настоянки) з будь-якої рослини. Яка має на стеблах, стовбурах, гілках колючки, слід пам’ятати, що при їх вживанні потрібно строго дотримуватися дозування. Наприклад, відвар з молодої кори глоду допоможе гіпертонікам, але за умови:

1 чайну ложку щойно заготовленої подрібненої сировини залити теплою водою – 250 мл. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до їди. Курс лікування – три тижні. Повторити, якщо необхідно, через місяць. Протягом року – 5-6 курсів. Не більше!

Тарас ЛЕХМАН. М. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.