Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

КІНСЬКИЙ ЩАВЕЛЬ

 

 

Регулює функцію шлунку, зупиняє проноси:

-1 чайну ложку засушеного насіння кінського щавлю звечора засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

ОНКОДОПОМОГА

На жаль, лікування онкозахворювань засобами народної медицини, як правило, потребує «багатого букета» рослин. Двома-трьома найменуваннями не завжди обійдешся. Один з варіантів – доведеться заготовити в однаковій кількості (за вагою) квіти і листя календули, трави хвоща польового, звіробою (з цвітом), споришу, полину, листя евкаліпта кулястого, корінь цикорію:

-2 столові ложки засушеного подрібненого збору залити теплою водою – 1,5 л. Довести до кипіння і кип’ятити на малому вогні впродовж 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 200 мл двічі на день (вранці та ввечері) за 30 хвилин до їди. Курс лікування – 2 місяці. Повторити також через 2 місяці. (Ідеться лише про лікування онкозахворювань на ранніх стадіях).

У разі такої недуги завжди звертайтеся до лікаря!

ХРОНІЧНИЙ КАТАР БРОНХІВ

-2 столові ложки подрібненої суміші красолі та звіробою – 1:1 (однаково використовують свіжу чи засушену) залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази.

Процес лікування може бути тривалим.

ПАХНЕ РУТА ЗАПАШНА…

Щоб покращити зір, зняти перевтому очей:

-1 чайну ложку засушеної подрібненої трави рути запашної залити окропом – 400 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Настій зберігати у холодильнику, у скляному закритому посуді. Насамперед він корисний для тих, кому доводиться багато працювати за комп’ютером.

Водночас теплим настоєм рути запашної (готують аналогічно) промивають очі 4-5 разів на день. На ніч перед сном – обов’язково!

ЧИМ ОПОЛІСКУВАТИ?..

Якщо видалили зуб і кровоточить рана, то найдоцільніше ополіскувати ротову порожнину міцним настоєм ромашки:

-1 столова ложка сировини на 200 мл окропу. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Перед ополіскуванням процідити. Кількість процедур протягом дня – довільна.

Ромашковий збір можна придбати в аптеці.

ШПИНАТ – НЕ У САЛАТ…

У кого підвищений рівень цукру в крові:

-Якнайбільше готуйте страв зі шпинату (принаймні, додавайте його до перших та других страв). Варто знати, особливо старшим людям, що шпинат має бути підданий термічній обробці. Адже свіжозібраний, сирий погано перетравлюється.

ДИЗЕНТЕРІЯ: НА ЗОБНИК НАДІЯ

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави нетреби (народна назва рослини – зобник) звечора засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

Курс лікування – до повного одужання.

НАСІННЯ ПОРТУЛАКУ

Для лікування гельмінтів у народній медицині використовують насіння портулаку городнього:

-1 столову ложку засушеного насіння залити окропом – 300 мл. Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити, якщо необхідно, через 7 днів.

ВІДКЛАДЕННЯ СОЛЕЙ

Молоде листя винограду (щойно заготовлене!) добре виводить з організму надлишкові солі. Його варто додавати до овочевих салатів, або дрібно нарізати і їсти свіжим, без будь-яких приправ.

Застереження: протипоказано хворим на цукровий діабет!

БУДЕ СМАЧНО!

Корисні, потрібне для дитячого організму соки інколи неприємні на смак – гіркі, кислі… Дитина відмовляється пити їх. Тоді до 200 мл соку додайте 1 чайну ложку меду. Це покращить його смакові якості.

Застереження: протипоказано, якщо у дитини алергія на мед!

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.