Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ТУБЕРКУЛЬОЗ ШКІРИ

 

 

Щойно заготовлене подрібнене листя чистотілу розтерти у ступці з нутряним жиром (1:1), щоб утворилася однорідна маса, у змащувати нею уражені місця тричі на добу. На ніч перед сном – обов’язково! На жаль, лікування належить до сезонних.

ПОЛІКІСТОЗ НИРОК

-2 столові ложки подрібненого кореня лопуха великого залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і кип’ятити на слабенькому вогні 10 хвилин. Відвар (разом з коренем) перелити у термос. Настояти мінімум 4 години. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Після 20 днів вживання робіть перерву на 4-5 днів. Протягом року – 7-8 курсів лікування.

ПРО ЩО СВІДЧАТЬ…

Найчастіше асцит, маткові кровотечі свідчать про серцеві захворювання, ниркову недостатність, цироз печінки. Може бути і весь «набір» недуг. Відтак:

-Черствий хліб або сухарі доцільно заїдати… свіжим листям подорожника. Опісля годину нічого не пити.

БІЛЬШЕ ЦИБУЛІ!

Щоб вивести у дитини глисти:

Давайте їй їсти більше цибулі. Допоможуть і молоді зелені стебла городньої культури. У свіжому вигляді їх, як правило, додають до салатів, бутербродів…

До речі, стебла, як і саму цибулю, можна жувати впродовж 5-6 хвилин (робити це 3-4 рази на день), але не ковтати, а випльовувати. Адже більшість дітей такий «харч» аж ніяк не стануть їсти.

Ще один варіант: тричі на день пити по 1 чайній ложці свіжого цибулиного соку. Для його отримання беруть і стебла цибулі.

ПОДВІЙНА ДІЯ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ

У разі підвищеної кислотності шлункового соку за 30 хвилин до їди випийте горнятко зеленого чаю (1 чайна ложка сировини на 200 мл окропу), але без цукру чи меду.

Крім того, зелений чай втамовує печію. Але його п’ють через 15-20 хвилин після їди.

ХВОРОБА КРОВІ

У будь-якому разі знадобиться засушений рослинний збір з трави материнки, листя бобівника трилистого і листя кропиви дводомної у співвідношенні – 1:1:2.

-1 столову ложку подрібненого збору залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – місяць. Повторити через тиждень. Протягом року – 6-7 курсів.

БЕРІТЬ АНІС!

Допоможе лікуванню глаукоми:

-1 столову ложку подрібнених трави і насіння анісу (використовують лише засушений збір) залити окропом – 0,5 л. Настояти 2 години у посуді під кришкою. (Можна скористатися термосом). Процідити. Теплим настоєм промивати очі або робити компреси. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.