Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КОНВАЛІЯ І ВАЛЕРІАНА

 

 

Приготуйте настоянку від серцевих недуг:

-У півлітрову банку засипати квіточки конвалії і додати 1 столову ложку подрібненого кореня валеріани. Утрамбувати. Рослинний збір має заповнити половину банки. «По вінця» залити 56-процентним спиртом. Посуд щільно закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Настоянку зберігати у холодильнику.

У разі загострення хвороби пити чотири рази на день по 20-25 крапель на столову ложку води, або на чайну ложку цукру і запивати водою - 50 мл. Не зловживати!

КУЛЬБАБОВЕ МОЛОЧКО

Сік (молочко) зі стебел кульбаби, на яких ростуть квіти, понижує шлункову кислотність. Пити по 1 чайній ложці тричі на день і тільки у випадку загострення недуги.

На жаль, лікування належить до сезонних. Кульбабовий сік не консервують, а вживають свіжим. Безцінний дар беруть тільки під час цвітіння рослини.

ВІДВАРІТЬ КОРУ ВЕРБИ

При варикозі:

-Відваріть жменю подрібненої молодої кори верби у 8-10 л води. Не проціджуйте! У відварі, коли досягне оптимальної температури, парте ноги впродовж 15-20 хвилин. Процедуру приймати тричі на тиждень, краще ввечері перед сном.

Молоду кору верби можна заготовляти будь-якої пори року. Однак весняна кора – найкраще!

ДОДАЙТЕ ПІДБІЛУ

Засіб від екземи:

-6-7 жмень щойно заготовленого підбілу (беруть тільки під час цвітіння рослини разом з квіточками і листям) залити 10 л окропу і настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Перелити у ванну з розрахунку на 50 л води. Купатися впродовж 20 хвилин. Процедуру 2-3 рази на тиждень, краще ввечері перед сном. На жаль, лікування належить до сезонних.

ПУХИРЦІ У ГОРЛІ

-1 столову ложку свіжого лимонного соку розчинити у 200 мл теплої (але не гарячої!) води. Випити малими ковтками. Опісля спожити 1 чайну ложку вершкового масла. Також має бути теплим.

БРУСНИЧНИЙ УЗВАР

-100 г (за вагою) засушених ягід брусниці залити теплою водою – 3 л. Довести до кипіння і варити на малому вогні 4 хвилини. Настояти у посуді під кришкою 30 хвилин. Можна не проціджувати. Пити по 1 л щодня (порцію розподіліть на 5-6 разів). Такий узвар корисний для хворих нирок.

«МУТНІ» ОЧІ

Якщо ваші очі відчувають утому, різко понизився зір:

-1 столову ложку засушеного листя чорниці залити окропом – 200 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Промивати очі 3-4 рази на день.

Тарас ЛЕХМАН,

м. Червоноград

Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.