АКТИВІЗУЄ СУРІПКА

Надрукувати

 

 

Від перевтоми допоможе суріпка:

- 1 столову ложку подрібненої трави (свіжої або засушеної) залити окропом - 200 мл. Настояти 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази.

«ПОГАСИМО» ЛИМОННИМ ПОРОШКОМ

При підвищеній температурі доречно споживати лимон, лимонний сік, але тільки не в тому випадку, коли запалення горла. Навпаки, це може спричинити подразнення. Однак не завадить шкірка плоду:

- 1 чайну ложку засушеної і подрібненої на порошок шкірки лимона залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Протягом дня випити дві таких порції.

«КІСТОЧКИ» АБРИКОСА

Засушені «кісточки» (насіння плодів) абрикоса подрібнити на порошок. Отримаєте хороші ліки від бронхіту:

- Вживати по четвертині чайної ложки тричі на день і запивати теплою водою - 100 мл.

СУНИЧНИЙ УЗВАР

Знижує кров'яний тиск суничний узвар. Для приготування:

- 100 г (за вагою) засушених суниць лісових залити окропом - 1,5 л. Кип'ятити 5 хвилин на малому вогні. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Не обов'язково проціджувати. Пийте стільки, скільки захочете. Суниці з узвару також можна спожити.

ЗАДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ

Лікування харчовими волокнами покращує обмін речовин в організмі:

- Тричі на день за 20-25 хвилин до їди вживати по 1 чайній ложці пшеничних висівок. Запивати теплою водою - 100 мл.

НЕВРОЗИ СЕРЦЯ

Взяти висушене листя ожини, цвіт липи, листя суниці лісової, листя меліси (співвідношення - 2:1:1:2):

- 1 чайну ложку подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі.

ЧАС ЗУПИНИТИСЯ!

У декого на присадибних ділянках росте цукеркове дерево. Його батьківщина - Японія, але прижилося воно й в Україні. М'ясиста плодоніжка («цукерка») солодка за смаком. Її споживають здебільшого у свіжому вигляді. Однак мало хто здогадується, що вона лікує від алкоголізму...

ДОПОМІЖНИЙ ЗАСІБ

Лікуючи печінку, можна скористатися допоміжним народним засобом:

- По 1 столовій ложці подрібненого листя дерену (дерен ще називають кизилом) і листя м'яти залити окропом - 600 мл. Додати 7 плодів шипшини. Кип'ятити 3-4 хвилини. Настояти 2 години у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом дня випити за чотири рази.

ДОСВІД ПРЕДКІВ

Ще наші предки з'ясували:

- Той, хто споживає часник, не потерпає від діабету та склерозу, в його організмі зменшується кількість зайвого жиру... Але часник протипоказаний при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, підвищеному тиску.