Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

КОЖУХ ГРІЄ...

 

Від дошкульного радикуліту особливо потерпають старші люди. У давніші часи, коли спіткала така недуга, лягали спати на козячому кожусі. Шерсть має прилягати до тіла. І ще таке цікаве: жінкам доречно спати на кожусі з кізоньки, а чоловікам - з цапа...

На Гуцульщині частіше використовували кожух з барана та овечки...

ВИ УПЕВНЕНІ?..

Коли відчуваєте біль у ділянці печінки, можна покласти на живіт гарячу грілку. Але робіть це краще в тому випадку, коли у вас вже видалили апендицит. Симптоми захворювання майже ідентичні, але при приступах апендициту таке лікування небезпечне.

КОМУ ДОЗВОЛЕНО, А КОМУ ЗАШКОДИТЬ

Консервовані помідори протипоказані тим, у кого хворі нирки, вади серцево-судинної системи. А от свіжими помідорами (або замороженими) смакуйте! Тільки не додавайте солі.

ЗБЕРІГАЄ СИЛИ В ОРГАНІЗМІ

Горобина здатна зберігати сили в організмі, бо утримує в ньому поживні речовини:

- Достатньо щодня з'їдати 8-10 свіжих або заморожених ягід горобини. Але через кожних 5 днів споживання робіть перерву на 2-3 дні.

КОМПРЕС

Щоб швидко усунути головний біль, щойно заготовлені листки чорнобилю подрібніть і розітріть з оцтом (1:1). отриману «кашку» прикладайте до скронь у вигляді компресів. Процедуру приймати кілька разів на день по 15-20 хвилин. Але таке лікування, на жаль, належить до сезонних.

КРОВОВИЛИВИ

І в дорослих, і в дітей стаються крововиливи. Їх доречно лікувати соком ягід горобини чорноплідної:

- Дорослим пити по 3 столові ложки тричі на день; дітям - по 1 чайній (старшим - по 1 десертній ложці) тричі на день. Можна трішечки додати меду. Курс лікування - два тижні.

P.S. Протипоказано при підвищеній кислотності та виразці шлунка.

НОРМАЛІЗУЮТЬ ТИСК

Хворим на гіпертонію доречно упродовж місяця щодня з'їдати 400 г яблук. Потім зробити перерву на 3-4 дні. Опісля впродовж місяця з'їдати щодня по одному середньому яблуку.

БОРОТИСЯ З ЗАЙВОЮ ВАГОЮ

Приготуйте суміш з подрібненої кори крушини і насіння кропу (3:1). Використовують і засушений збір. Дві столові ложки суміші залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити 10-12 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Випити натще. Тому готуйте настій вранці. І так протягом тижня. Повторити через тиждень. Достатньо 4-5 курсів лікування. Водночас не забувайте про дієту!

УСУНЕ СВЕРБІЖ

Висипи на шкірі часто спричиняють свербіж. Тоді:

- Розтовчіть у ступці щойно заготовлену цілющу рослину - гринделію розчепірену, щоб проступив сік. Ним змащують уражені висипами ділянки шкіри. Процедуру можна приймати кілька разів на день. На ніч перед сном - неодмінно!

ГОРІХОВІ БРУНЬКИ

Щойно заготовлених 150 г бруньок горіха волоського залити окропом - 5 л. Настояти до оптимальної температури, яку тільки зможете витримати. Парте ноги щовечора. Вони не будуть пітніти. Скористайтеся сезоном!

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.