Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

У ГАРЯЧУ ВОДУ

Аби запобігти застуді, кашлю:

- Як тільки прийшли з вулиці і відчули, що замерзли, на 15-20 хвилин опустіть руки у гарячу воду (як тільки можете витримати). Має «пройти тепло» по руках, усьому тілу. Це - найпростіший превентивний засіб.

БУЗКОВА МАЗЬ

Відчуваєте біль у суглобах?.. Тоді:

- 1 столову ложку щойно заготовлених і подрібнених через м'ясорубку бруньок білого бузку змішати з 4 столовими ложками розтопленого смальцю. Натирати хворі суглоби краще на ніч і відразу закутувати теплою шерстяною тканиною.

ПРОМИВАТИ РАНИ

Рани, отримані внаслідок опіків, для пришвидшення процесу гоїння можна промивати свіжим соком картоплі:

- Процедуру приймати 2-3 рази на день.

ВИРАЗКИ НА ШКІРІ

Приготуйте мазь з герані кімнатної:

- Дві частини подрібнених на кашку щойно заготовлених листочків герані кімнатної змішати з трьома частинами свинячого смальцю (краще брати з нутрощів). Отриманою маззю змащувати уражені виразками ділянки шкіри двічі на день - вранці і ввечері перед сном. Але таку мазь слід зберігати у холодильнику не більше тижня.

ПРИХОВАЙТЕ СВОЇ РОКИ

Порада для людей старшого віку, які хочуть виглядати молодо:

- 300 мл свіжого молока довести до кипіння і запарити ним 1 столову ложку подрібненого збору ромашки (рослину збирають під час цвітіння, або збір можна придбати в аптеці). Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл тричі на день. Будете виглядати молодо!

- Таким настоєм також вмивають обличчя. Цю процедуру доцільно приймати ввечері перед сном.

ДАТИ РАДУ ГОЛОВНОМУ БОЛЮ

Свіжі листки копитняка європейського (його можна знайти і на присадибних ділянках) розминають, щоб проступив сік, і прикладають до скронь та чола під час головного болю. Але таке лікування, на жаль, належить до сезонних.

ЩОБ «ЦИРКУЛЮВАЛА» ЖОВЧ

- 2 столові ложки подрібненого кореня цикорію залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 5-6 разів. Вживати тільки тоді, коли погано «циркулює» жовч. Завжди радьтеся з лікарем!

ПОСИЛИТЬ ТРАВЛЕННЯ

Корінь гірчака зміїного (заготовляють восени) у народній медицині використовують для покращення процесів травлення:

- 1 чайну ложку подрібненої сировини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити на малому вогні 5-7 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Курс лікування - 14 днів. Повторити через такий же період часу.

ПРОТИСТОЇТЬ ІНФЕКЦІЯМ

У випадку поширення шкідливих бактерій у шлунково-кишковому тракті, інфекційних захворювань на допомогу прийде дягель лікарський:

- 1 столову ложку подрібненого насіння рослини (брати засушене) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - не більше 21 дня.

ТВЕРДІ НІГТІ

Перед тим, як підстригати тверді нігті на ногах, 15 хвилин попарте ноги у гарячій воді (як тільки можете витримати) з содою:

- 2 столові ложки соди на 5 л води.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.