Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДОМАШНЬОГО ВИРОБНИЦТВА

Гусячим або качиним розтопленим жиром лікують рани, які довго не заживають, гнояться, опіки. Таке лікування ефективніше подіє, якщо жир змішати з соняшниковою олією - 1 частина олії на 3 частини жиру. Однак слід використовувати олію тільки домашнього виробництва!

НИРКОВИЙ ЧАЙ

Як тільки зазеленіє у лісах брусниця, назбирайте з неї вдосталь листочків, засушіть їх. Таким чином запасетеся добрими ліками для нирок, і то при різних захворюваннях:

- 1 десертну ложку подрібненого листя брусниці запарити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день. Вживайте тоді, коли відчуваєте ниркову недугу.

ПРАВИЛЬНО ЗАГОТОВИТИ ЛИСТЯ

Чай з листя смородини справді лікувальний. Але для цього спочатку потрібно правильно заготовити саме листя:

- Збирати тільки зелені, непошкоджені листочки (краще з нижніх гілочок, що у затінку).

- Збір помити у воді.

- Розкласти листочки на чистому папері на сонечку, а зверху накрити простирадлом. Нехай прив'януть.

- Потім кожен листочок скрутити у трубочку. Покласти на 35-40 хвилин у теплу (але не гарячу!) духовку.

- Зберігати збір у паперових пакетах, у темному сухому місці.

МОЛОЧКО КУЛЬБАБИ

У кого гастрит:

- Пити двічі на день по 1 чайній ложці свіжого соку (молочка) з листя і стебла, на якому росте квітка, кульбаби. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

АТОНІЯ КИШКІВНИКА

Чай, який допоможе при атонії кишківника, покращить травлення, збудить апетит:

- Взяти порівну листя материнки, пелюстки шипшини, квіти чорної бузини, з листям і стеблом траву м'яти і меліси. 1 столову ложку подрібненого засушеного збору залити окропом - 400 мл. Настояти 20 хвилин у герметично закритому посуді. Процідити. Пити теплим по 100 мл чотири рази на день.

НЕМОВЛЯТАМ ПОТРІБНА ШОВКОВИЦЯ

Як тільки доспіють ягоди шовковиці, давайте немовлятам свіжий сік з них:

- Малечі, віком від 4 місяців до 1 року - по 1 чайній ложці; старшим - по 1 десертній ложці тричі на день. Це зміцнить імунну систему. Сік можна розбавити кип'яченою теплою водою - 75-100 мл.

НА ОБЛИЧЧІ - ЛИШАЙ

Висівковидний лишай на обличчі лікують таким засобом народної медицини:

- Подрібнюють 40 г кореня лопуха справжнього (багаторічна рослина, листя велике) і заливають соняшниковою олією - 100 мл. Настоюють 10 днів у теплому місці. Варять 15 хвилин. Остуджують. Потім проціджують і відтискують через марлю. Використовують для змащення уражених ділянок шкіри. Процедуру приймати раз на день (краще перед сном). Курс лікування - 14 днів.

КУПАЄМОСЬ У СІНІ

Шкіра - дзеркало здоровя. Деякі шкірні захворювання можуть бути наслідком хвороб, що розвинулися в організмі. Але й сама шкіра потребує догляду, очищення. Тому час від часу:

- До гарячої ванни додайте 3-4 жмені сінної «трухи» (залишків від стебел). Хай трохи настоїться, «напариться». Тоді - з легким паром Вам!

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.