Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПОВИВСЯ В’ЮНОК

 

 

Ботанічна назва рослини – березка польова. У народі її називають берізкою польовою, повійкою та найчастіше – в’юнком. Корінь рослини у народній медицині здебільшого використовують для приготування проносного і сечогінного настою:

-1 чайну ложку подрібненого кореня (свіжого або засушеного) залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди. Вживати тільки під час загострення недуги.

Корінь найкраще заготовляти після того, як рослина відцвіла.

ПОГАНА ЗВИЧКА

Дитина кусає нігті… До чого тільки не вдаються батьки, аби їхнє чадо позбулося поганої звички. Картають, змащують нігті оцтом, гірчицею… (парадоксально, але і про таке доводилося чути). А цього взагалі не слід робити. Тут необхідно звернутися до психолога, лікаря-психіатра. Можливо, що такою поведінкою дитина знімає стреси, хоче позбутися негативних емоційних переживань.

Неодмінно допоможе лагідне слово у спілкуванні, тепла, щира розмова, цікава історія зі щасливим завершенням, яку розкажуть батьки. Не забувайте про легкі заспокійливі чаї з ромашки, меліси, м’яти…

ЧЕРЕЗ ЗАСТУДУ

Болить голова через застуду?.. Тоді на ніч натирають чоло і скроні розрізаним зубчиком часнику. Голову закутують теплим шарфом.

ЛИСТКИ КВАШЕНОЇ КАПУСТИ

Якщо болить голова від перевтоми, пониженого чи підвищеного тиску, впливу магнітної бурі, тоді до чола і скронь прикладають листки квашеної капусти (овоч квасять цілком чи розрізаним, а не шаткують). Вони швидше знімають біль, ніж свіжі капустяні листки. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна.

ЗНІМЕ ПОХМІЛЛЯ

Вранці замість похмілля краще з’їсти квашений огірок або випити огіркового розсолу…

ХМІЛЬНА ВАННА І ХМІЛЬНИЙ НАПІЙ

Для покращення сну:

-4-5 пригорщей засушених шишок хмелю запарювати впродовж 20 хвилин у 5 л окропу. Процідити у ванну для купелі (50-60 л води). Процедуру приймати ввечері перед сном.

-10 свіжих зелених шишок хмелю залити 1 л вина «Кагор». Посуд закоркувати (герметично закрити кришкою). Настояти на підвіконні (вікно має «дивитися» на південь) 21 день. Процідити. Потім зберігати у темному, але теплому місці. Пити по 50 мл увечері перед сном. Не зловживати! Таке снодійне – тільки для дорослих!

БАРВІНОК – ЧОЛОВІКАМ

Зміцнює чоловічу статеву силу чай не тільки з листочків, а й з квітів барвінку:

-1 чайна ложка засушених подрібнених квітів на 200 мл окропу. Настоювати 15 хвилин. Процідити. Випити за раз на ніч перед сном. Вживати 2-3 рази на тиждень.

НА ВЕЧЕРЮ

Якщо виділяється водянистий кал, то це є ознакою серйозних захворювань шлунка. У такому разі консультація у лікаря вкрай необхідна! Він дасть пораду щодо медикаментозного лікування, правильного харчування. Можна скористатися і народними порадами щодо дієти. Зокрема:

-На вечерю з перервами у 2 години випити дві склянки (по 200 мл) свіжого кислого молока і з’їсти не більше 100 г білого хліба (булочок), бажано черствого. Чорний хліб доведеться виключити з раціону. Не вживати алкоголю, бажано не курити (або обмежуватися). Протримайтеся на такій вечірній дієті шість тижнів.

ЛУСКА, А НЕ ШКІРА…

Про брак вітамінів в організмі свідчить те, коли на долонях лущиться шкіра, а то й з’являються тріщини, з яких проступає кров. Найпростіші поради:

-Їжте якомога більше фруктів (яблука – насамперед), корисною буде морква, пийте якомога більше плодово-ягідних йогуртів. До речі, такими йогуртами слід регулярно змащувати долоні. На деякий час відмовтеся від кави.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.