Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПЕКУЧА ПЕЧІЯ

 

 

Втамувати печію допоможе чай з листя порічок (або смородини) з травою меліси – 1:1:

-1 десертну ложку засушеного подрібненого збору залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою 15 хвилин. Процідити. Випити малими ковтками.

Це – лише один з народних засобів, завдяки якому можна позбутися неприємного відчуття. Але якщо печія виникає часто, то краще звернутися до лікаря, адже у вас можуть бути проблеми з травленням.

ЧОРНІ ПЕРЧИНИ

Якщо внаслідок переїдання відчуваєте важкість у шлунку:

-8-10 крупних перчин (насіння-зернятка) чорного перцю залити окропом – 100 мл. Настояти 15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити за раз, але малими ковтками.

Застереження: протипоказано при виразці шлунку чи дванадцятипалої кишки. Також не варто давати такий настій дітям!

АТАКУЄ ГРИП?..

Як запобіжний засіб, аби вберегти себе від грипу, застудних захворювань:

-Чотири рази на день пити по 1 чайній ложці свіжого соку кропиви. Він зміцнює імунітет, додає організму стійкості.

Золоте правило: легше запобігти недузі, аніж потім лікувати її.

ПРОТИ ГЛАУКОМИ

-1 столову ложку подрібненого листя конвалії (можна використовувати й засушене, але у будь-якому разі листя заготовляють після того, як рослина відцвіла) залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти у посуді під кришкою до температури +28 С. Процідити. Промивати очі 4-5 разів на день. На ніч перед сном – обов’язково.

Аналогічно готують настій зі щойно заготовленого молодого листя кропиви дводомної. (Таке лікування, на жаль, належить до сезонних).

Зважте на це, що це лише допоміжний засіб проти глаукоми.

ВИТЯГУЄ ГНІЙ

Спілі ядра жолудів перетирають на порошок, яким двічі на день посипають гнійні рани. Перед тим їх ретельно промивають теплою водою з господарським милом.

***

Для загоювання незначних опіків порошок жолудів змішують з вершковим маслом – 1:1. Наносять на рани двічі на день – вранці та ввечері.

ЛІКУВАННЯ ЯСЕН

Постійно кровоточать ясна?.. Тоді:

-Тричі на день по 10-15 хвилин жуйте розрізаний листочок алое. Але не ковтайте.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.