Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ВИСТОЇМО!

 

 

Про користь квашеної капусти сказано і написано чимало. Виявляється, що вона ще й здатна посилювати імунітет людського організму, особливо взимку та ранньою весною, коли відчутний брак вітамінів.А це може призвести до багатьох захворювань. Отож, їжте квашену капусту стільки, скільки смакує, скільки організм потребує.

P.S. До речі, добра справа, коли волонтери (особисто знаю таких) доставляють на передову українським бійцям з-поміж інших товарів, продуктів, і квашену капусту! Ворогу таке і не снилося...

АЛЕРГІЯ МИНЕ

Насамперед взимку, коли отримуємо насолоду від цитрусових (а як же без них свята?..), у декого виникає алергія. Отож, від такої насолоди слід відмовитися. А ще потрібно вилікуватися:

- 1 столову ложку засушених подрібнених плодів шипшини і кореня кульбаби (брати порівну) звечора засипати у термос і залити окропом - 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити теплим по 100 мл натще (за 30 хвилин до сніданку) і ввечері перед сном (через 2 години після вечері). Лікування може тривати 1-2 місяці.

ТРІШЕЧКИ ХВОЇ

Часто говоримо про те, що під час застуди, грипу корисно пити чай з листя малини, калини, чорної смородини, порічок, цвіту липи... Можна використати і весь «букет». Кожний готує заварку на власний смак і розсуд. Однак трішечки додайте до неї подрібнених зелених голочок сосни і ялини (розрахунок - 1 чайна ложка сировини на 0,5 л окропу). Хвоя добре очищає дихальні шляхи, виводить слиз.

ГІРЧИЧНИЙ ПОРОШОК І ГУСЯЧИЙ ЖИР

Як наслідок застуди, відчуваєте біль у грудях, спині?..

- 1 чайну ложку гірчичного порошку змішати з 3 столовими ложками злегка розтопленого гусячого жиру. На ніч отриманою масою натерти груди, спину й одягнути теплу шерстяну футболку. Достатньо трьох-чотирьох процедур.

ХРІН З МАСЛОМ І МОЛОКОМ

Пухирці у горлі:

- 1 чайну ложку дрібно натертого коріння хрону залити окропом - 200 мл. Добре розмішати. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Процідити. Полоскати горло тричі на день. Після кожної процедури з'їсти 1 чайну ложку вершкового масла, але не з холодильника.

* * *

При сильній застуді:

- 1 чайну ложку дрібно натертого коріння хрону залити гарячим молоком - 200 мл. Добре розмішати. Протягом дня випити дві таких порції.

P.S. Протипоказано при виразках шлунка чи дванадцятипалої кишки.

ОБМОРОЖЕНІ РУКИ

Як тільки прийшли з двору:

- Відразу зваріть дві очищені від лушпайок середні картоплі. Розімніть до однорідної маси. Додайте 2 столових ложки лимонного соку. Добре розмішайте. Накладіть на обморожені руки на 20 хвилин. Опісля змийте теплою водою.

ЗЕЛЕНІ ГІЛКИ ЯЛІВЦЮ

Холодної пори року загострюються захворювання на радикуліт. Щоб «приструнити» нестерпний біль:

- Щовечора перед сном упродовж 20 хвилин приймайте гарячу ванну. Додавайте до неї 1 кг подрібнених зелених гілочок ялівцю.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

 
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.