Останні новини
17 березня 2024
17 березня 2024

НЕВРОЗИ З ПІДВИЩЕНОЮ ДРАТІВЛИВІСТЮ…

 

 

-1 столову ложку засушених подрібнених шишок хмелю залити окропом – 200 мл. Гріти на водяній бані 15 хвилин. Потім увесь відвар перелити у термос і настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл тричі на день за 20 хвилин до їди. Четвертий раз – на ніч перед сном.

Вживати тільки під час загострення недуги!

НАШІ ДИХАЛЬНІ ШЛЯХИ

У народі шандру звичайну (вона схожа на мелісу лікарську) використовують для лікування дихальних шляхів, зокрема при катарах, кашлі, бронхіті, бронхіальній астмі. З неї п’ють гіркий чай. Готують з розрахунку:

-1 чайна ложка засушеної подрібненої трави на 200 мл окропу. Це – норма для дорослого. Дітям дають наполовину або й третину менше від цієї дози.

При загостренні недуги протягом дня випити 2-3 таких порції.

ВЕРШКИ ЗГЛАДЯТЬ

Якщо на долонях суха шкіра, постійно лущиться, з’являються тріщини, тоді частіше змащуйте долоні вершковим маслом. Зведіть до мінімуму вживання солі (не «пересолюйте» страви). Алкоголь, цигарки і міцна кава також шкодять.

ПРОТИПОКАЗАНО!

Горілчана чи спиртова настоянка корисна для лікування багатьох недуг. Однак вона вкрай небезпечна при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, їх онкологічних захворюваннях та онкозахворюваннях печінки.

НЕБЕЗПЕЧНА СОДОВА ВОДА!

Дехто для покращення роботи шлунка, системи травлення вживає содову воду (половина чайної ложки соди на 200 мл теплої води). Але слід знати, що це лише тимчасова «панацея». Навпаки, сода подразнює шлунок, її надмірне вживання може призвести до серйозних захворювань.

ЧОРНИЧНИК І РОМАШКА

Стимулюють роботу шлунка чорничник (стебла та листя рослини) і ромашка (квіти). Беруть 1:1. Чай готують з розрахунку:

-1 десертна ложка засушеного подрібненого збору на 200 мл окропу. Настоюють 30 хвилин у посуді під кришкою. Проціджують. Денну норму споживання встановлюють індивідуально.

З ОЛИВОК

У разі виразки шлунка чи дванадцятипалої кишки тричі на день вживають по 1 чайній ложці несоленої оливкової орлії. Вона особливо помічна після перенесеної операції.

ЖАЛИТЬ Й ОЧИЩАЄ

Для очищення крові народні зцілителі часто використовують кропиву жалку:

-1 столову ложку засушеної подрібненої рослини засипати у термос і залити окропом – 0,5 л. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 3-4 рази у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – місяць. Повторити через місяць. Протягом року – 3-4 курси лікування.

МЕРЗНУТЬ ПАЛЬЦІ

Постійно відчуваєте, що мерзнуть пальці ніг, навіть за теплої погоди?.. Частіше прикладайте до них свіже розпарене листя хрону. Звісно, таке лікування – сезонне.

…Але ці симптоми можуть бути ознакою погіршення кровообігу. Тоді необхідна докладна консультація у лікаря!

І НИРКАМ, І ПЕЧІНЦІ…

-1 столову ложку подрібненої молодої кори ліщини (беруть із зелених галузок) залити окропом – 0,5 л. Варити 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди.

- Аналогічно готують і вживають відвар з листя ліщини (не беріть пожовтілого чи пошкодженого паразитами!). Але потрібні 2 столові ложки щойно заготовленої подрібненої сировини на 0,5 л окропу.

Обидва рецепти передбачають курс лікування протягом 21 дня. Повторити  через 10 днів.

 Протягом року – 6-7 курсів лікування.

ЗОКРЕМА, ТРОФІЧНІ ВИРАЗКИ…

Препарати з каланхое пірчастого використовують як засіб при лікуванні гнійних ран, фурункулів, абсцесів. А при лікуванні трофічних виразок краще скористатися свіжим соком рослини:

-Ним протирають набряки тканин тричі на день (третій раз – на ніч). Курс лікування може тривати 45-60 днів.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.