Останні новини

З РОЗРАХУНКУ НА ДЕНЬ

 

Якщо готуєте салат олів’є, додаєте багато майонезу, тоді потрібно спожити його протягом дня, за 8-10 годин. Адже він швидко псується (навіть у холодильнику) і не тільки втрачає смакові якості, а й може зашкодити здоров’ю, зокрема завдати «клопотів» стравоходу, печінці…

РЕГУЛЮЄ ВИДІЛЕННЯ ЖОВЧІ

-1 столову ложку свіжих подрібнених і відтиснутих листочків щавлю (з листочків має проступити сік) змішати з 1 чайною ложкою меду. Протягом дня з’їсти три таких порції.

Застереження: протипоказано при алергії на продукти бджільництва та підвищеній кислотності шлункового соку.

ЖУЙТЕ ЯГОДИ ГЛОДУ

Коли відчуваєте запаморочення, непритомнієте через понижений тиск, тоді впродовж 10-15 хвилин пожуйте ягоди глоду (свіжі або засушені), але не ковтайте.

ОСЛАБЛЕНА ДИТИНА

Причини можуть бути різними: шкільне навантаження – складний навчальний процес, трапляється, що і через недостатнє належне харчування (батьки, яким б старанними вони не були,  але через мізерну зарплату, на жаль, не можуть  забезпечити «достаток» дитині), вона почувається ослабленою. Тоді:

-4 ягоди глоду (не більше!), однаково використовують свіжі або засушені, вкинути у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину. Процідити. Цей настій дитина має випити протягом дня за 5-6 разів. Через 5 днів вживання зробити перерву на 2-3 дні. І так протягом місяця.

Застереження: необхідно проконсультуватися у лікаря!

ВІДВАРЕНІ ЯБЛУКА

Коли готуєте яблучний компот, не викидайте у смітник відварені плоди, особливо солодких сортів. Вони неабияк корисні для хворої печінки.

СТИМУЛЮЄ ПРОПОЛІС

Аби печінка належно функціонувала, доречно раз на день вживати прополіс, краще вранці після сніданку – «дрібку», розміром з половину пшеничного зернятка.

П’ють і спиртову настоянку цього продукту бджільництва (вона продається в аптеках або спеціалізованих крамницях) – 10-12 крапель тричі на день.

У процесі лікування час від часу робіть перерви.

СІК ЦИБУЛІ

При гострих респіраторних захворюваннях:

-Тричі на день за 15 хвилин до їди пити по 1 чайній ложці свіжого соку цибулі.

ЗУПИНИТЬ БУЗИНА

Узвар зі засушених ягід бузини чорної (1 столова ложка на 1 л води) зупиняє кишкову кровотечу.

КОРИСНА СТРАВА

Доведено, що гречана каша нормалізує підвищений тиск. Їжте, скільки смакує.

Ця страва також понижує рівень цукру у крові.

ЛЮБЛЮ ГРИБОЧКИ…

Відомо, що за вмістом калорій гриби не поступаються м'ясу. І хоч вони, приготовлені у будь-якому вигляді, належать до пісних страв, тому користуються особливим попитом у строгі пісні дні, все ж їх надмірне споживання шкодить печінці і підшлунковій залозі.

КВІТИ ДИВИНИ

При катарах шлунково-кишкового тракту вживають настій з квітів дивини:

-3 столові ложки засушених подрібнених квітів залити окропом – 1 л. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл щогодини; загалом – 10-12 разів на день.

ПРОМИВАЄМО ГНІЙНІ РАНИ

-3 столові ложки засушених подрібнених суховершків звичайних (заготовляють рослину, починаючи з травня, під час її цвітіння зі стеблом і листям) засипати у термос і залити окропом – 1 л. Настояти мінімум 4 години. Процідити. Теплим настоєм промивати гній рани 3-4 рази на день.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.