Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЧЕРВОНІЮТЬ ПОВІКИ

 

 

Блефарит – запалення краю повік, унаслідок чого вони червоніють. Найчастіше таке захворювання лікують промиванням. Зокрема:

-1 столову ложку насіння кропу (свіжого або засушеного) залити окропом – 300 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Теплим настоєм промивати очі чотири рази на день.

-Добре подіє настій ромашки. Готують аналогічно.

НІЧНЕ НЕТРИМАННЯ СЕЧІ

-1 столову ложку ягід чорниці та 2 столові ложки ягід ожини (беруть свіжі або засушені) залити окропом – 400 мл і кип’ятити на малому вогні 10 хвилин. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Проціджувати не обов’язково. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15 хвилин до їди. Ягоди також можна спожити.

ЗНІМАЄ НИРКОВІ КОЛЬКИ

-Взяти по 1 столовій ложці засушених подрібнених трав чистотілу звичайного, звіробою, тмину повзучого. Збір залити окропом – 1 л. Настояти 15-20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Випити протягом дня за 7-8 разів у перервах між вживанням їжі. Настій пити теплим і тільки під час загострення недуги.

ВРАЖАЄ НИРКИ

Пієлонефрит – інфекційно-запальний процес, який вражає нирки. Для лікування:

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави вересу залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Після 30 днів лікування робіть перерву на 10 днів.

-Корисно вживати свіжі соки кавуна, груші, огіркової трави (огірочника). Але таке лікування, на жаль, належить до сезонних.

ЯКЩО НЕЖИТЬ…

-3-4 рази на день закапувати в ніс по 3-5 крапель ментолової олії.

-Можна 3-4 рази на день упродовж 5-7 хвилин нюхати дим ладану. Але не робіть цього, коли у вас від такої процедури паморочиться голова.

ПРОПОЛІС – ЗАСІБ ВІД БЕШИХИ

Уражені бешихою ділянки шкіри тричі на день змащують маззю прополісу. Курс лікування – не менше місяця.

Протипоказано, якщо у вас алергія на будь-які продукти бджільництва.

ЛЬОН ПРОТИ РАДІАЦІЇ

Цим засобом користувалися і користуються насамперед мешканці Чорнобильської зони, також тих регіонів, де розташовані АЕС:

-1 склянку (200 мл) засушеного подрібненого насіння льону залити окропом – 3 л. Гріти на водяній бані 1 годину. Процідити. Пити у теплому вигляді по 500-800 мл на день (за 3-5 разів). Курс лікування – три тижні. Повторити через такий же період часу. Під час лікування не вживати алкоголю!

ЩУЧЕ ВЕЛІННЯ

Вважають, що з усіх річковий риб найбільший «запас» фосфору носить щука. Пам'ятайте, що цей хімічний елемент вкрай необхідний для людини, адже зміцнює кісткові тканини. Щоб у процесі термічної обробки відбувалася якнайменша втрата фосфору, щуку краще вудити над димом, або запікати у духовці, але не при високій температурі.

ГРИБОК НА ШКІРІ

-Натирати уражені місця навпіл розбавленими соком цибулі і томатним соком.

-Потовчену, щойно заготовлену траву м’яти змішати з сіллю (2:1) і покласти між пальцями ніг на 1 годину. Потім змити теплою водою. Процедуру приймати двічі на день. На жаль, лікування належить до сезонних.

ТУБЕРКУЛЬОЗ ГОРТАНІ

-1 чайну ложку бруньок сосни залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і варити в закритому посуді 10 хвилин. Настояти 2 години також у закритому посуді. Процідити. Випити протягом дня за три рази за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити через 10 днів. Протягом року – 7-8 курсів лікування.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.