Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЗАВИЩЕННЯ

 

 

Щоб понизити рівень цукру в крові:

-Жменю засушеного у добре провітрюваному приміщенні насіння соняшника (але не беріть підсмажене на сковорідці чи засушене у духовці) залити теплою водою – 3 л. Довести до кипіння і кип’ятити 10 хвилин. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Денна норма вживання – хоча б 1,5 л. Пити тільки під час загострення недуги.

НА НОГАХ – МОЗОЛІ…

Увечері перед сном розпарити ноги у гарячій воді. Потім прикласти до мозолів злегка розігрітий на водяній бані прополіс, щоб прилип до них. Поверх накласти бинт.

ПОСИЛИВСЯ КАШЕЛЬ

-1 столову ложку засушених подрібнених квітів фіалки триколірної залити окропом – 0,5 л. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Додати 1 столову ложку меду. Цю порцію випити протягом дня за три рази. Настій пити тільки теплим.

«СОБАЧІ КРАПЛІ»

Допоможуть від безсоння:

-40 крапель свіжого соку кропиви собачої на 50 мл теплої води. Випити на ніч перед сном. На жаль, лікування належить до сезонних.

«ЧАСНИКОВА ВОДА»

Вилікуватися від радикуліту:

-5-6 зубчиків часнику подрібнити і залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Не проціджувати. У настої змочувати вату і натирати хворі місця. Кількість процедур протягом дня – довільна. На ніч перед сном приймати обов’язково!

З ВМІСТОМ СРІБЛА

Джерельна (кринична) вода з високим вмістом срібла (це можна встановити тільки і спеціалізованих лабораторіях) корисна для хворої печінки. Пити тільки теплою, малими ковтками. Денна норма споживання – хоча б 600 мл.

Однак питайте поради у лікаря, адже можуть виникнути побічні негативні ефекти, наприклад, при важких захворюваннях нирок, сечовивідних шляхів.

КОЛИ П’ЯВКИ НЕБЕЗПЕЧНІ

У давніші часи для лікування багатьох недуг використовували п’явки. Тепер чомусь до такого лікування вдаються все рідше і рідше. Та все ж, слід пам’ятати про протипоказання:

-П’явки не можна ставити дітям, віком до 10 років; при малокрів’ї, пониженому тиску, вагітності…

ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ

Дбайливі господині ретельно сушать яблука, груші, сливи, смородину, малину, чорницю, а потім готують з них смачні і корисні для здоров’я  узвари.

Але потрібно знати, що таку сушеню слід зберігати у паперових закритих пакетах або скляних банках у сухому місці і не більше року (від урожаю до врожаю).

РОЖЕВІ ПЛЯМИ НА ОБЛИЧЧІ

-Засушені плоди малини залити окропом у співвідношенні – 1:20. Настояти у посуді під кришкою 20 хвилин. Процідити. Настоєм (але тільки теплим!) умивати обличчя 5-6 разів на день.

ОЛИВКОВИЙ КОМПРЕС

Щоб запобігти передчасній появі зморшок на обличчі:

-Двічі на день на 45 хвилин наносити на обличчя оливкову олію. Також застосовувати масаж. Потім умивати обличчя теплою водою.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.