Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

РУХ - ЦЕ ЖИТТЯ!

 

 

У багатьох випадках проблеми з нетравленням шлунка виникають через малорухливий спосіб життя. Найпростіше правило:

-За 30 хвилин до вживання їжі і протягом 35-45 хвилин після їди здійснюйте піші прогулянки. Обмежуйтесь у споживання висококалорійних продуктів. Пийте більше гарячих чаїв.

ХОЧЕ СОЛОНОГО

Якщо в організмі накопичується зайва вода, але ваші нирки в нормі, то за обідом додайте до страв зайву дрібку солі.

Щодо нирок, то стежте за їхнім станом, консультуйтеся у лікаря, бо «в нормі» (при накопиченні зайвої води) може виявитись «тимчасовим». Тоді доведеться відмовитися від солоного.

СУДОМИ

Міцний м’ятний чай допомагає позбутися судом, особливо, якщо вони часто повторюються. Пити без цукру чи меду.

ЗМІЦНИТЬ ВАШ СОН

Виявляється, користувалися і таким рецептом для зміцнення сну:

-1 чайну ложку подрібненого кореня кульбаби (свіжого або засушеного) залити окропом – 200 мл і кип’ятити 5 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Можна додати 1 чайну ложку меду. Випити на ніч перед сном.

ПРОТИ ХОЛЕРИ

Ще наші прабабусі-знахарки вважали, що першим засобом проти холери є горілчана, а ще краще – спиртова настоянка м’яти (останню тепер продають в кожній аптеці):

-Пити по 15 крапель на 50 мл води чотири рази на день. Можна вживати разом з іншими ліками.

На щастя, масове поширення цього захворювання вже не спостерігається, принаймні, в Україні. Однак, якщо трапилося таке лихо, неодмінно звертайтеся до лікаря!

НЕ ПИЙТЕ РОЗЧИНУ СОДИ!

Щоб припинити печію, часто п’ють розчин соди (половина чайної ложки на 200 мл теплої води). Але цього краще не робити, адже сода подразнює (колись казали «роз’їдає») шлунок. Позбутися неприємного відчуття чай з м’яти або меліси (1 чайна ложка подрібненої рослини на 200 мл окропу). Можна приготувати і міцніший.

«ВІРНИЙ ДРУГ»

Після укусу собаки рану доречно промивати теплою свіжою сироваткою з господарським милом. Не забувайте про лікаря! Адже тварина може хворіти на сказ…

ТЕЧА З ВУХА

Двічі на день (вранці та ввечері перед сном) робити спринцювання з міцного настою ромашки:

-1 чайна ложка засушених подрібнених квітів рослини (ромашковий збір продається в аптеках) на 100 мл окропу. Настояти до літеплої температури. Перед використанням процідити. Спати лягати на хворе вухо.

Теча з вуха може бути наслідком запальних процесів. Тому остерігайтеся застудити вухо! Менше бувайте на вулиці, тим паче у холодну погоду.

РЕВМАТИЗМ ДОЛОНЬ

-100 г господарського мила подрібнити на тертці і розчинити у 3 л окропу. Коли вода досягне оптимальної температури (хоча б +50 С), занурити у неї долоні і тримати впродовж 15 хвилин. Такі процедури приймати 5-6 разів на день. Увечері перед сном – обов’язково!

Так само парити ступні ніг.

ЛАСТОВИННЯ

Кілька вечорів поспіль, перед тим як лягти спати, мити лице і шию солоною водою (2 столові ложки солі на 1 л води). Витирати шкіру не потрібно. Коли вона просохне, стерти тонкий соляний шар.

Не вдаватися до такої процедури, коли на обличчі є відкриті рани, свіжі порізи…

ДОЦІЛЬНО!

На хворі суглоби накладають розпарене листя хрону. Він швидко знімає біль. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. Ввечері перед сном – неодмінно!

КОНОПЛЯНА ОЛІЯ

У давнину місця незначних опіків змащували конопляною олією. Цей засіб ефективно подіє і при сонячних опіках.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.