Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ГРАНАТ І ВИНОГРАД

 

 

При пониженому рівні гемоглобіну в крові:

-100 г зернят-насінин граната і 100 г зернят винограду (брати з ягід тільки темного кольору) залити горілкою – 700 мл. Скляний посуд герметично закрити. Настоювати у темному, але теплому місці впродовж 21 дня. Процідити. Настоянку зберігати у холодильнику. Пити по 15 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування – допоки не закінчиться настоянка. Повторити, якщо необхідно, через 2-3 місяці. Такі ліки – тільки для дорослих!

Застереження: протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, цукровому діабеті!

ІДУ НА СОМА…

Варене м’ясо сома легко засвоюється і воно особливо корисне для хворої печінки!

Бульйон (юшку) з сома варто пити хворим на туберкульоз легень!

ПІСЛЯ ПРОЦЕДУР

Якщо внаслідок онкологічного захворювання ви пройшли курс хімічної терапії і випадає волосся, тоді не вмивайте голову шампунями. Краще – міцним настоєм ромашки. (Ромашковий збір можна придбати в аптеках).

РОМАШКОВА НАСТОЯНКА

Покращить роботу шлунка при поганому травленні ромашкова настоянка:

-5-6 столових ложок засушених подрібнених квітів ромашки засипати у пляшку з горілкою – 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настоювати 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день за 15-20 хвилин до їди. Приймати настоянку тільки у разі загострення недуги. Не зловживати! Такі «ліки» - тільки для дорослих!

«РОЗКРІПАЧИТЬ»

Потрібно знати, що свіжі або заморожені плоди сливи можуть спричинити легкий пронос, принаймні, у декого. Добре скористатися такими «ліками» під час закрепів.

ПОТРЕБУЮТЬ НАДНИРНИКИ

При захворюваннях наднирників необхідно пити чай із засушеного листя брусниці. Готують з розрахунку:

-1 столова ложка листя на 0,5 л окропу.

СОНЦЕДАР

Хворі на цукровий діабет у разі різкого підвищення рівня цукру в крові їдять насіння соняшника. Найкраще – свіже, щойно взяте з «кошика» рослини (але це – сезонне лікування), або висушене у добре провітрюваному приміщенні. Насіння, яке піддане термічній обробці (підсмажене на сковорідці) дає менший лікувальний ефект.

Денну норму споживання встановлюють індивідуально. Утім, слід знати, що надмірне споживання соняшникового насіння призводить до «засмічення» стравоходу. Тому водночас пийте багато гарячого чаю.

НЕРВОВЕ ВИСНАЖЕННЯ

-1 столову ложку зерна вівса звечора залити теплою водою – 400 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці зварити до готовності. Пити як чай. Зварений овес також можна спожити.

-Замість вівса інколи використовують вівсяні пластівці.

СІЛЬ ПРОТИ ГЛИСТІВ

Як позбутися глистів?.. Це, мабуть, один з найдавніших та найпростіших народних засобів лікування:

-«Дрібку» (четвертину чайної ложки) солі розчинити у 200 мл теплої води. Протягом дня випити дві таких порції. Пити малими ковтками і тільки у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – не більше 10-12 днів.

Застереження! Ідеться про лікування лише дорослих! Протипоказано при захворюваннях нирок і сечового міхура!

ЛЯГАЙТЕ НА ПОКОСИ!

У разі екземи:

Коли зі сходом сонця косять траву на сіно, навіть пізню отаву, вранці, але через 2 години після першого покосу, допоки не спала роса, загорніться роздягнутим у скошену траву. Полежіть у ній протягом години. І так щоранку.

Знайте! Покоси мають іти по пагорбках, а не по заболочених низовинах. Будьте певні, що траву не підживляли хімічними добривами! На жаль, лікування належить до сезонних.

УСІМ!

Молода варена кукурудза принесе користь усім – і малим, і старим. Вона добре відновлює функції печінки. Протягом дня їжте стільки, скільки смакує, але невеличкими порціями. Так буде краще для травлення і засвоєння. Скористайтеся сезоном!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.