Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПРИСИПАТИ РАНУ

 

ПРИСИПАТИ РАНУ

Спори плауна булавовидного у народній медицині застосовують для присипки ран. Для цього їх сушать, подрібнюють і перетирають на порошок. Завдяки своїм властивостям, спори сприяють швидкому загоєнню рани. Кількість процедур протягом дня встановлюють індивідуально.

ПРИ КАШЛІ, АСТМІ…

-1 столову ложку засушеної подрібненої буквиці лікарської (заготовляють усю наземну частину рослини у червні-вересні під час її цвітіння) залити окропом – 0,5 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за чотири рази у перервах між вживанням їжі.

Загалом, буквиця лікарська не тільки помічна при кашлі, сильних простудах астми, а й допоможе зупинити легеневу кровотечу.

НАПАР З ОМЕЛИ

Лікуючи ревматизм, народні зцілителі пропонують хворим скористатися і таким усім доступним засобом:

-Окропом запарюють свіжі листки омели білої. Посуд накривають кришкою або цупкою тканиною. Як тільки напар досягає оптимальної температури (щоб не отримати опіків шкіри), листки накладають у вигляді компресів на болючі місця. Зверху накривають марлею і рушником. Процедуру приймати хоча б тричі на день по 30 хвилин. На ніч перед сном – обов’язково! Саму воду, настояну на листках омели, можна додавати до ванн. На жаль, лікування належить до сезонних. Засушене листя для компресів не використовують.

ОТАКОЇ!

Варто знати! Зелений чай протипоказаний людям із зниженою кислотністю шлункового соку!

БУЛА Б ГРЕЧКА…

Гречана каша низькокалорійна і в ній високий вміст магнію. Отож, вона особливо корисна людям із серцевими недугами.

Це єдина каша, яка не порушує наш кислотнолужний баланс, виводить з організму зайвий холестерин.

Але не варто годувати гречаною кашею дуже маленьких дітей. Якраз у них вона ускладнює травлення.

ДЕ ШУКАТИ?..

Якщо вашому організму бракує вітаміну С, то частіше пийте чай з вероніки лікарської. Вона також містить каротин.

Заготовляють рослину під час її цвітіння (беруть усю наземну частину), сушать і подрібнюють. Зберігають у сухому місці у паперових пакетах. Готують чай з розрахунку: 1 чайна ложка вероніки на 200 мл окропу. З лікувальною метою такий чай краще пити без цукру чи меду.

До речі, росте вероніка здебільшого у мішаних лісах, любить галявини, вирубки, місяця, де більше сонячного світла.

ХВОРИМ СУДИНАМ

Взяти в однаковій кількості траву парила звичайного, квіти конюшини (бажано фіолетові), листя кульбаби, подорожника, деревію. Можна додати насіння кропу. Збір засушити, подрібнити і ретельно перемішати. У разі захворювання судин, потреби їх очищення:

-1 столову ложку збору залити окропом – 200 мл. Посуд закрити кришкою і гріти на водяній бані впродовж 30 хвилин. Потім настояти 3-4 години також у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 5-6 разів на день у перервах між вживанням їжі. Курс лікування – місяць. Повторити, якщо необхідно, через місяць. Протягом року – 3-4 курси лікування, не більше.

УБЕРЕЖЕ КУКУРУДЗЯНА ОЛІЯ

Щоб уберегтися від головного болю, приступів астми, бронхіту, пийте кукурудзяну олію:

-1 чайна ложка під час сніданку й 1 чайна ложка під час вечері. Кукурудзяну олію не варто пити вранці натщесерце до сніданку, бо вона може спричинити пронос.

ЗОЗУЛИНА ТРАВА

Настій коронарії зозулиної (народна назва – зозулина трава) допомагає вилікувати коросту. Готують з розрахунку:

-1 столова ложка засушеної подрібненої трави на 0,5 л окропу. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Настояєм зволожувати ділянки шкіри, уражені коростою. Кількість процедур протягом дня – довільна.

НУТРІЮ – НА СТІЛ!

Можливо, це багатьом не припаде до смаку, але слід знати:

-Варене м’ясо нутрії і топлений жир цієї тварини корисні для хворих на туберкульоз легень!

МОЛОЧНІ ПРОЦЕДУРИ

Якщо у вас надто суха шкіра обличчя:

-Тричі на день умиватися свіжим молоком (краще купувати в господині, а не в магазині). Через 20 хвилин умитися теплою водою, але не використовувати мила з шампунів.

-На ніч змащувати обличчя вершковим маслом.

Достатньо 22-25 днів поспіль процедур.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.