Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КАВУНОВА РЕДЬКА

 

 

Для зміцнення імунітету потрібно їсти кавунову редьку.

Хоч ця городня культура гірка, мало з чим поєднується, але вона більш корисна, ніж її чорна чи біла «сестри». Кавунова редька покращує виділення жовчі, має противірусні властивості, лікує від запальних процесів. Денна норма споживання – хоча б 75-100 г дрібно натертого коренеплоду. Достатньо місяця такого безболісного «лікування».

До речі, кавунова редька прекрасно зберігається у льосі чи в іншому холодному приміщенні.

ЧАСНИК, МЕД І ВОДА

Профілактика від застуди:

-Три великі зубці часнику подрібнити і залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Не проціджувати! Потім додати 1 чайну ложку меду. Добре розмішати. Пити по 1 столовій ложці 7-8 разів на день. Достатньо двох тижнів вживання.

БУКОВІ ГОРІШКИ

Смачні та ще й корисні букові горішки! Адже вони містять багато речовин, які лікують хворе серце.

Олія з них допомагає при опіках. А якщо розвивається туберкульоз легень, то її п’ють по 1 чайній ложці чотири рази на день.

ПРИКЛАДІТЬ ДО ГРУДЕЙ

Щойно заготовлені розпарені листки фіалки триколірної прикладають до грудей жінок, коли на них з’являються висипи. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. На жаль, лікування належить до сезонних.

СОБАЧИЙ ПЕРЕЦЬ

Гірчак перцевий (народні назва рослини – собачий перець) використовують як засіб, що очищає рани, насамперед гнійні, і тамує біль. Для цього заготовляють усю наземну частину гірчака:

-2 столові ложки засушеної подрібненої рослини залити окропом – 0,5 л. (Співвідношення сировини і води можна пропорційно збільшувати). Кип’ятити на малому вогні 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Настоєм промивати рани 4-5 разів на день. На ніч перед сном – обов’язково!

ОЛІЯ І СІК ЦИБУЛІ

-Болять пальці ніг, особливо після того, як доводиться багато ходити?..

Змішати соняшникову олію і свіжий сік цибулі – 1:1. Сумішшю натирати на ніч пальці ніг й одягати товсті шерстяні шкарпетки.

ПОРОШОК З ЖОЛУДІВ

Для зміцнення ясен:

-Достиглі жолуді сушать, вилучають ядра і перетирають їх на порошок. 1 десертну ложку порошку залити окропом – 200 мл. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Не проціджувати. Полоскати ротову порожнину 3-4 рази на день (краще після вживання їжі). Щоразу готувати свіжий настій.

КРАСИВЕ І КОРИСНЕ

Щойно зірвані свіжі (але аж ніяк не зів’ялі, опалі!) пелюстки червоної (!) троянди засушити і подрібнити. З них готують настій для покращення зору:

-1 столову ложку пелюсток залити окропом – 0,5 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за 3-4 рази. Курс лікування не є обмеженим.

Водночас  таким настоєм промивають очі вранці та ввечері перед сном.

ЛОФАНТ АНІСОВИЙ

Варто знати! Вживання в їжу молодого листя лофанту анісового (городня культура, яка вже кілька десятків років культивується в Україні) підвищує потенцію в чоловіків і ефективно сприяє лікуванню простатиту. Ця рослина також здатна зменшувати ріст злоякісних пухлин.

ДОВІРТЕСЯ ДЯГЕЛЮ

Свіжий сік з кореня дягелю лікарського заспокоює зубний біль і біль у вухах!

ЛІКИ З ГРЯДКИ

Селера допоможе схуднути тим, у кого був порушений обмін речовин в організмі. Денну норму споживання встановлюють індивідуально.

ДОСТУПНА ВСІМ

Калій – один з найважливіших елементів захисту від серцевих недуг. Його вдосталь міститься у… печеній картоплі. Але їсти її корисніше з… лушпайками. Перед приготуванням картоплю добре помити.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.