Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ПУХ КУЛЬБАБИ

 

 

Серед порад зі сфери  народної медицини інколи зустрічаються, здавалося б, неймовірні, парадоксальні, але ефективні, дієві, перевірені практикою, узяті з власного досвіду порадників. Наприклад:

-Якщо отримали незначний поріз, рану, а у вас погано згортається кров, то назбирайте жменьку пуху кульбаби – «парасольок» (хоч це і кропітка праця) і прикладіть до рани. Так можна швидко зупинити кровотечу.

СКІЛЬКИ СМАКУЄ

Приготуйте вітамінний узвар:

-2 столові ложки засушених ягід смородини чорної і 7 (не більше!) засушених плодів шипшини залити теплою водою – 1 л. Довести до кипіння і варити 7-8 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Брати тільки емалевий посуд. Перед вживанням процідити. Пийте стільки, скільки смакує.

Якщо хочете приготувати більше узвару, тоді кількість ягід смородини збільшуйте пропорційно до об’єму води. Але кількість ягід шипшини має залишатися незмінною – не більше семи!

ПШОНО: ЇЖА І ЛІКИ

Отакої! Як стверджують народні зцілителі з багатим практичним досвідом, пшоняна каша – корисна страва і добра профілактика від онкологічних захворювань. Вона ситна, втім, не сприяє ожирінню.

Варять кашу на молоці, підсолоджуючи цукром чи після готовності додають меду; варять її на воді, додають сала, або приправляють соняшниковою олією. Денну норму споживання встановлюють індивідуально. Але краще не переїдайте!

Смачного! Будьте здорові!

ДИТИНКА ХОЧА МОЛОКА…

Якщо мама, яка годує немовлятко груддю, відчула, що бракує молока, тоді:

-Протягом дня випити хоча б 0,5 л свіжого молока від кізоньки. (Краще вживати за 1 годину перед годуванням дитини).

-Таке молоко можна й кип’ятити. А ще корисно перед кип’ятінням додати до нього 1 чайну ложку засушеного подрібненого насіння кропу.

ЗМІЇНА ТРАВА

У народі гірчак зміїний ще називають – зміїна трава, змійовик, ракові шийки, хоча зі зміями та раками ця рослина не має нічого спільного. А от про її антибактеріальну дію добре знають зцілителі:

-1 столову ложку засушеної подрібненої трави гірчака залити окропом – 200 мл. Кип’ятити на слабенькому вогні, допоки не випарується 100 мл рідини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 20 крапель на 1 столову ложку води чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування – 21 день. Повторити через 7 днів. Протягом року (у разі необхідності) – 5-6 курсів.

ОСИКА ВІД ПРОСТАТИ

-100 г подрібненої молодої кори осики залити горілкою – 0,5 л. Скляний посуд щільно закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Потім настоянку зберігати у холодильнику. Пити по 5-10 крапель на 1 столову ложку води тричі на день за 30 хвилин до їди. Не зловживати! Після місяця лікування робити перерву на тиждень. Протягом року – 5-6 курсів лікування.

Якщо терміново потрібна настоянка, то молоду кору осики можна заготовляти будь-якої пори року. Але найкраще це робити весною, коли дерево розпускається.

КУПИНА

Чоловікам при статевому безсиллі:

-1 столову ложку подрібненого (свіжого або засушеного) кореневища купини засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 8 годин. Процідити. Пити по 1 столовій ложці тричі на день за 30 хвилин до їди. Не зловживати!

 Загалом, процес лікування може бути тривалим – 3-4 місяці.

НЕ ДАТИ РОЗВИНУТИСЯ РАХІТУ

-Дитині (віком від 1 року) варто раз на день додавати до їжі зернисту червону ікру. Слід починати з кількох зернин і поступово дійти до 1 чайної ложки. Після місяця вживання робити перерву на два тижні.

Червона ікра містить вітамін D, який зміцнює кістки і м’язи.

***

-Білок яйця з цукровою пудрою – також добрі ліки від рахіту. Денна норма – два білки; пудра – до смаку дитині.

ВТРАТИВ ГОЛОС?..

Може статися, що через інфекційні захворювання на деякий час «втрачається» голос. Ледь говориш, сам себе не чуєш… Один з народних засобів лікування:

-Протягом дня випити 300-350 мл теплого (злегка підігрітого) свіжого яблучного соку. «Вичавлювати» сік тільки з зелених сортів яблук.

Корисний він і при інших недугах…

ТІЛЬКИ ТЕПЛА ВОДА

Висока кислотність шлункового соку і печія. Доволі кепське поєднання. Тож хоч як втамувати останню?..

-Пийте тільки теплу воду. Краще – джерельну, а не з крана. Нічого не додавайте до неї, особливо солі чи соди.

Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.