Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ПОЛІВІТАМІН – У ГОРОБИНІ І ШИПШИНІ

 

Щоб покращити імунітет організму, приготуйте полівітамінний чай:

-1 столову ложку засушених плодів горобини червоної й половину столової ложки засушених плодів шипшини (але не більше семи ягід) залити окропом – 400 мл. Варити 10 хвилин. Залишити на добу у закритій емальованій посудині. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Для смаку можна додати меду або цукру. Вживати не більше протягом місяця. Повторити, якщо необхідно, через місяць.

ЗБУДЖЕНА НЕРВОВА СИСТЕМА

-1 чайну ложку засушених подрібнених квітів глоду залити окропом – 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди.

Квіти глоду можна замінити кропивою серцевою (народна назва рослини – «пустирник»). Приготування і вживання настою – аналогічне, але брати 1 десертну ложку сировини на 200 мл окропу.

ЩО ВИВОДИТЬ СОЛІ…

Попустити через м’ясорубку 250 г коренеплодів і 150 г листя петрушки, 250 г лимонів зі шкіркою, але без зерняток. Додати 300 г меду. Добре розмішати. Суміш зберігати у холодильнику, у закритому скляному посуді:

-Вживати по 1 чайній ложці тричі на день за 1 годину до їди. Курс лікування – місяць. Повторити через півтора-два місяці. І так, допоки не закінчиться суміш. Якщо необхідно, то повторити через 5-6 місяців.

БУРЯЧОК – У ГОРЩИК

Борщ з молодого червоного буряка – корисна і лікувальна страва для гіпертоніків. Буряк у борщі має становити половину маси у співвідношенні з усіма іншими городніми культурами – картоплею, капустою, морковою, петрушкою…

Колись такий борщ варили виключно у глиняних горщиках. Тоді він набував неповторного смаку.

СКРІПЛЮЄ РИС

У разі погіршення травлення, розладів шлунку пийте гарячу рисову юшку (відвар). Приготування:

-4-5 столові ложки рису на 1 л води. Варити до повної готовності.

І рис не зашкодить…

ПРАГНЕННЯ СХУДНУТИ

Замість ситної вечері з’їсти два середніх помідори, очищених від шкірки. Дотримуватися такої вечірньої дієти протягом місяця.

РОЗРІДЖЕННЯ КРОВІ

Якщо у вас згущена кров, трапляється, що важко взяти її на аналіз:

-Вранці та ввечері (за 30 хвилин до їди) пийте по 1 чайній ложці часникового соку. Вживати потрібно 10-12 днів поспіль, а потім зробити перерву на 21-25 днів.

Протягом дня доречно з’їдати 4-5 червоних яблук. Допоможуть і плоди ківі.

ЩОБ ГОЛОВА НЕ БОЛІЛА

-У проміжках між вживанням їжі пити чотири рази на день по 50 мл свіжого соку з ягід смородини чорної. Скористайтеся сезоном! Це буде корисним і для профілактики, запобігатиме виникненню головного болю.

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.