Останні новини

МАЙТЕ НА ОБІДНЬОМУ СТОЛІ!

 

Особливо взимку і ранньою весною наш організм  відчуває брак вітамінів. Можливо, що спочатку ми не звертаємо на це уваги, аж враз з'являються всілякі захворювання... Як запобігти їм, як поповнити баланс вітамінами?.. Один з оптимальних варіантів:

- На обідньому столі повинен бути салат з дрібно натертої чорної редьки і яблук (1:1), або порізати ці плоди на дрібні кубики. Приправа - до смаку. Вершки - найкраща з них. Денна норма - хоча б 150-200 г. Через кожних 3-4 дні споживання робіть перерву на 1-2 дні.

СУХИЙ ЧИ МОКРИЙ?

- Коли дошкуляє сухий кашель, то корисно їсти дрібно натерту чорну редьку з медом (4:1). Коли мокрий кашель і добре відходить слиз, то їжте саму чорну редьку або пийте сік з неї.

Денну норму споживання встановлюють самостійно.

ЛОЖКА МЕДУ З РОМАШКОЮ

Запалення ясен:

- 1 столову ложку засушених подрібнених квітів ромашки залити окропом - 200 мл. Настояти до температури +36-38 С. Процідити. У настої розчинити 1 чайну ложку меду. Полоскати ротову порожнину тричі на день. Не ковтати! Щоразу готувати свіжий настій.

ПРИПЕКЛО...

Пече сечовий міхур?.. Не болить, а саме пече і погано виділяється сеча?.. Це може бути ознакою запалення сечового міхура. Один з народних лікувальних засобів:

- 2-3 середніх коренеплоди петрушки подрібнити і залити холодною водою - 1-1,5 л. Довести до кипіння. Варити 10 хвилин. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Відвар випити впродовж дня за 5-6 разів. Пити тільки теплим!

СПОКУСА, А НЕ ЯБЛУКО...

- Дрібно порізати одне середнє яблуко (краще солодке, червоного кольору) і відварити його у молоці - 1 л. Коли охолоне, процідити. Вмивати обличчя двічі на день. Через 25 хвилин змити теплою водою.

Така процедура корисна для сухої шкіри: живить її, омолоджує.

Відварене яблуко доречно з'їсти.

ГІЛКА ЗИМОВОЇ ВИШНІ

Узвар із засушених яблук, груш... готують зазвичай взимку. Але до нього варто додати кілька щойно заготовлених подрібнених молодих гілочок вишні. Кожна господиня робить це на свій смак. Гілочки вишні посилюють імунітет організму.

Тарас ЛЕХМАН

м. Червоноград

Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.