Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КИСЛА КИСЛИЦЯ

 

 

Зелені листочки кислиці заготовляють з травня по вересень. Сушать і подрібнюють. Чай з них допомагає при пониженій кислотності шлункового соку:

- 1 столову ложку подрібнених листочків кислиці залити окропом - 400 мл. Настояти 40 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Вживати тільки під час загострення недуги.

ЗАСВОЇТЬСЯ КРАЩЕ

При виразковій хворобі шлунка:

- Вживати протягом дня по 100-150 г меду для дорослої людини та 30-35 г - для дитини. Щоб мед краще засвоювався, його слід приймати за 1,5-2 години до їди або через 3 години після їди. Можна запивати теплим, але не гарячим чаєм. Через кожні 5 днів вживання робіть перерву на 1-2 дні.

КРОПИВ'ЯНИЙ СІК

Від вугрів і прищів дуже корисно пити кропив'яний сік по 1 столовій ложці тричі на день за 15 хвилин до їди. Заради правди, він не є приємним на смак. Тож варто додати 10-12 крапель лимонного соку.

Для отримання кропив'яного соку:

- Щойно заготовлене листя кропиви пропустити через м'ясорубку. Отриману кашку перекласти і марлю і відтиснути. Можна скористатися соковижималкою.

На жаль, лікування належить до сезонних, бо такий сік не консервують. Єдине, щоб він трішечки довше зберігався у холодильнику, до соку дадають меду - 1:1. Але тоді вживати по дві столові ложки тричі на день.

ЧУДОДІЙ - ГОРОБИНОВИЙ НАПІЙ!

Як тільки доспіла горобина:

- 3-4 щойно заготовлених кетягів горобини добре помити і залити теплою водою - 3 л. Довести до кипіння. Кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 200 мл тричі на день після вживання їжі. Можна додати меду. Протягом року достатньо 45-50- днів такого «лікування». Звісно, робити перерви.

Горобиновий напій зміцнює імунітет. Корисний він і дорослим, і дітям.

ТРАВА ОМЕЛА

При гіпертонії першої та другої стадій, ускладненої атеросклерозом, вживають настій трави омели:

- 1 столову ложку засушеної подрібненої рослини залити окропом - 200 мл. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди. Не перевищувати дозу!

Курс лікування - 21 день. Повторити через 30-35 днів. При тривалому безперервному вживанні може спричинитися отруєння!

ПРОБЛЕМИ З ТИСКОМ

Якщо понижений артеріальний тиск:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого очитка їдкого залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15 хвилин до їди. Не перевищувати дозу! Вживати тільки під час загострення недуги!

ЕЛАСТИЧНІСТЬ СУДИН

- 1 столову ложку засушеного подрібненого листя грициків залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 2 столові ложки чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Повторити через два місяці.

ПЕРЕД СНОМ

Щоб міцно заснути, нюхати перед сном краплі валеріани на спирту. Кожен індивідуально повинен визначити для себе дозу вдихання: 2-3 рази в кожну ніздрю.

Сприяє міцному сну годинна вечірня прогулянка на свіжому повітрі.

КОЛЮЧИЙ ТЕРЕН

Тернова настоянка добре заспокоює нервову систему. Приготування:

- 100 г (за вагою) ягід терену залити горілкою - 0,5 л. Посуд щільно закрити. Настояти 21 день у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1-2 столові ложки чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. П'ятий раз - перед сном. Можна запити водою - 50 мл. Не зловживати!

Ефективно подіє і тернове вино домашнього приготування.

ПОСТІЙНИЙ ДОГЛЯД

Жирне волосся після миття варто ополіскувати настоєм трав мати-й-мачухи, кропиви, звіробою, подорожника. Рослини мають бути засушені і подрібнені:

- Кожного компонента взяти по 1 столовій ложці. Залити окропом - 0,5 л. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Настій процідити у посуд, у якому будете ополіскувати волосся. Розрахунок - на 7-8 л води. Процедуру приймати двічі на тиждень, краще ввечері перед сном.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.