Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЦІНУЄ СЕРЦЕ



Відчуваєте періодичні болі у ділянці серця?..
- 1 десертну ложку бруньок білого бузку залити окропом - 250 мл. Кип'ятити 5 хвилин. Настояти 1 годину. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день у разі загострення недуги.
ДЛЯ БАДЬОРОСТІ
- 1 частину бруньок смородини залити 10 частинами горілки. Скляний посуд герметично закрити. Настояти 14 днів. Процідити. Пити по 1 чайній ложці тричі на день. Не зловживати!
Така настоянка зміцнює імунітет, покращує загальний стан організму, додає апетиту.
НЕ ПЕРЕБОРЩИТИ!
У лікуванні важливо дотримуватися дози щодо вживання медичних препаратів, настоїв, відварів, рекомендованих народною медициною... Наприклад:
- Відвар з березових бруньок (1 столова ложка подрібненої сировини на 0,5 л окропу; кип'ятити 5 хвилин) - сильний сечогінний засіб. Його вживають при захворюваннях нирок, сечового міхура. Але при гострих недугах пити його потрубно лише  по 3 столові ложки тричі на день. На ніч перед сном краще не вживати!
ЦИРКУЛЮЄ КРОВ
Чорна редька покращує кровообіг, особливо у тих, у кого «густа» кров:
- Коренеплід очистіть  від шкірки і дрібно натріть. Спеції, приправи краще не додавати. Денна норма споживання - хоча б 75 г. Але «дні чорної редьки»  влаштовуйте 3-4 рази на тиждень. Тут також потрібна перерва.
Застереження: протипоказано при виразках шлунка чи дванадцятипалої кишки.
ПРИВЕДЕ ДО ТЯМИ
Замість похмілля:
- 1 столову ложку подрібненої засушеної трави чебрецю залити окропом - 0,5 л. Настояти 20 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідити. Протягом трьох годин випити за три рази.
СМАК КАЛИНИ І М'ЯТА
Багатьом аж ніяк не подобається гіркий присмак калини. Хоча ця ягода цілюща Так само цвіт, листя, пагінці, кора та молоді корінці куща. Щоб чай був смачнішим та пахучим:
- До 12-15 ягід калини додайте 1 десертну ложку подрібненої трави м'яти. Залийте теплою водою - 0,5 л. Доведіть до кипіння і кип'ятіть на малому вогні 5-7 хвилин. Настоюйте 30 хвилин у закритому кришкою посуді. Процідіть. Пити як чай. Але це - денна норма.
ПАРАФІНОТЕРАПІЯ
На хворі суглоби накладають розтоплений (але не гарячий, щоб не спричинити опіків шкіри) віск або парафін. Процедуру приймати 25-30 хвилин 3-4 рази на день. На ніч перед сном - обов'язково!
ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ
З лікувальною метою використовують лише свіжий прополіс. Його зберігають протягом року у холодильнику, у закритому кришкою скляному посуді. Далі цей цінний продукт бджільництва втрачає свої лікувальні властивості. А от спиртову настоянку на прополісі можна зберігати три роки.
ДО РАН
Свіже подрібнене листя розторопші плямистої прикладають до ран, які довго не гояться. Перед тим листя потрібно ретельно помити у теплій воді. Процедуру приймати по 20 хвилин тричі на день.
САМООБМАН
Інколи почуєш таке:
- Якщо скурити цигарку, то перестане боліти зуб.
Це - самообман! Нікотин лише тимчасово може призупинити зубний біль. Але він подразнює нерв і невдовзі біль може посилитися...
Без стоматолога не обійтися!
Тарас ЛЕХМАН

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.