Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

АЛЕ...

 

Яблука на зиму зберігають у соломі, сіні, у льосі, навіть заморожують. Так вони можуть не псуватися протягом року, до наступного врожаю.

Але пам'ятайте, що яблука найтриваліше зберігають свої унікальні цілющі властивості не більше 6-7 місяців. Скористайтеся яблучним сезоном!

ХМІЛЬ ДЛЯ НІГ

Варикозне розширення вен, тромбофлебіт:

- 1 столову ложку подрібнених шишок хмелю залити окропом - 400 мл. Гріти на водяній бані 15 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Шишки хмелю (взяті з окропу, але охолоджені) прикладати у вигляді компресів до хворих місць на 30-40 хвилин. Таку процедуру краще приймати ввечері перед сном.

ГРИЖА

- До 1 л літеплої води додати 2-3 столових ложки оцту. У розчині змочити марлю і прикладати у вигляді компресів до місця утворення грижі на 30-40 хвилин. Процедуру краще приймати ввечері перед сном. Але йдеться лише про випадок, коли грижа невелика.

Не забувайте звертатися до лікаря!

НАПОГОТОВІ!

Як тільки відчули біль у горлі:

- Змішати 200 мл свіжого соку червоного буряка і 2-3 чайних ложки свіжого соку лимона. Нагріти на водяній бані до температури +32 С. Полоскати горло 5-6 разів на день (через кожні 2-3 години).

НЕВПИННИЙ КАШЕЛЬ

- В емалевий посуд залити 200 мл свіжого молока. Довести до кипіння. Покласти невеликий стручок гіркого перцю. Кип'ятити на малому вогні 3 хвилини. Перець забрати, а молоко випити.

НЕВРОЗ СЕЧОВОГО МІХУРА

- 3 столових ложки подрібнених корінців пирію (однаково використовують щойно заготовлені або засушені) звечора засипати в термос. Залити окропом - 0,5 л. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Настій пити теплим по 100 мл 4-5 разів на день за 45 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - 21 день.

КРАЩЕ...

Хворим на епілепсію краще не пити газовану воду. Вона може тільки спричинити приступи. Також потрібно відмовитися від шампанського!

ГНІЙ У ЛЕГЕНЯХ

Якщо у легенях накопичується гній, тоді знадобиться калган:

- 100 г подрібненого коріння рослини залити горілкою - 0,5 л. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Пити по 1 десертній ложці тричі на день. Запивати молоком - 150-200 мл. Курс лікування - допоки не закінчиться настоянка. Але не зловживати!

ПРИГНІЧЕНИЙ СТАН

- 2 столових ложки подрібненого зілля татарника колючого залити окропом - 0,5 л. Кип'ятити на малому вогні 7-8 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день.

НЕ МЕНШЕ МІСЯЦЯ

При гастритах з пониженою кислотністю доречно пити двічі на день (вранці за 20 хвилин до сніданку і так само за 20 хвилин до вечері) по 100 мл свіжого картопляного соку. Курс лікування - не менше місяця. Повторити через місяць.

ПИЛОК

Лікуємо запалення бронхів:

- На кінчику ножа взяти пилок з цвіту акації або липи. Змішати з 1 чайною ложкою меду. Такі порції споживати тричі на день. Курс лікування - до повного одужання.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.