Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ДОБРИЙ ЛІК — ЛИМОННИЙ СІК

 

 

Після перенесеного інсульту корисно пити свіжий лимонний сік:

- Вживати по 25 мл чотири рази на день через 15-20 хвилин після їди.

Застереження: протипоказано при підвищеній кислотності шлункового соку, виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки, хворих нирках.

ВИВОДИТЬ ХОЛЕСТЕРИН

Прекрасною лікувальною стравою є кукурудза звичайна. Вона добре виводить з організму холестерин. Дослідники запримітили: у тих регіонах, де їдять багато страв з кукурудзи, серед населення низький рівень серцево-судинних захворювань.

ГЕМОФІЛІЯ

Спадкова схильність до кровотеч (гемофілія) потребує особливого лікування. Від неї здебільшого потерпають хлопчики. Але добрі ліки можна знайти поруч. Це - диня, смачна і цілюща баштанна культура. Дитині сподобається! Скористайтеся сезоном! Головне, щоб плід був без вмісту нітратів!

ЗАСІБ ВІД ГЛАУКОМИ

Знадобляться квіти волошки синьої, цвіт липи, шишки хмелю, трава материнки (2:1:1:1):

- 1 столову ложку подрібненого збору залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 30 днів. Повторити через 10 днів.

ПЕРЕД ЗАСТІЛЛЯМ

На бенкеті, корпоративі завжди тримайтеся в нормі. Краще обійтися без зайвого. Втім, щоб не вельми захмеліти, за годину-дві до застілля з'їжте 100 г сала за скибкою чорного хліба. Бережіть себе!

НАВІТЬ КАВИ НЕ ПОТРІБНО

Для когось кава може виявитися шкідливою, навіть у мізерних порціях. Але не зашкодить чай з насіння гуньби сінної (1 чайна ложка насіння на 200 мл окропу, готувати як чай). Це також тонізуючий засіб. Крім того, поліпшує функцію шлунка, нормалізує кислотність.

ВАРТЕ УВАГИ!

Видаливши волосся на обличчі, панянки дбають і про принадність, красу шкіри. Для того варто робити косметичні маски зі свіжих листків салату звичайного, особливо, коли у вас суха шкіра:

- Листки салату добре помити, розтерти у долонях так, щоб проступив сік, і накладати на обличчя, навіть на шию. Процедуру приймати 2-3 рази на тиждень по 20-25 хвилин, краще ввечері перед сном.

СИЛА В НАСІННІ ПОЛИНУ

Аби допомогти чоловікам позбутися імпотенції, народні зцілителі здавна використовували з метою лікування насіння полину:

- 1 чайну ложку засушеного насіння полину залити окропом - 200 мл. Настояти 10-15 хвилин у посуді, закритому кришкою. Процідити. Випити впродовж дня малими ковтками.

ПОТИЛИЦЯ БОЛИТЬ

- 1 столову ложку подрібненого насіння кропу залити окропом - 400 мл. Настояти 30 хвилин у закритому кришкою і закутаному рушником посуді. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до вживання їжі.

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.