ФІЛЬТР ОРГАНІЗМУ

Надрукувати

 

 

Нирки, як і печінка — фільтр організму. Їх час від часу потрібно очищати:

- 2 столові ложки подрібненого листя смородини залити окропом - 700 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Випити протягом дня за 4-5 разів. Курс лікування - 10 днів. Повторити через 30-35 днів.

ОТО ЛОПУХ!..

До овочевого рагу додайте трішечки кореня лопуха. Це покращить травлення і навіть запобігатиме утворенню злоякісних пухлин.

ПРИЙШЛА ПОРА ЗАСТУДИ...

У холодний період року можна швидко застудитися. На жаль, таке трапляється часто. Тоді у разі нежиті:

- Корисно вживати відвари заморожених (про свіжі, звісно, взимку не йдеться) або засушених ягід суниці і малини. А перед сном зробити інгаляцію з настоїв листя шавлії і полину.

НАСТОЯНКА З МЕЛІСИ

- 1 столову ложку подрібненої трави меліси залити горілкою - 100 мл. Посуд щільно закрити. Настояти 14 діб у темному, але теплому місці. Процідити. Такою настоянкою змащують пухирці в роті. Процедуру приймати 3-4 рази на день, але перед тим щоразу ополіскувати ротову порожнину літеплою водою.

РЕДЬКА ВИВОДИТЬ

Чим вивести камінці з жовчних каналів?..

- Дрібно натерти редьку. Відтиснути сік. (Маєте отримати 200 мл рідини). Розчинити у ньому 2 столові ложки меду. Пити по 50 мл чотири рази на день. Курс лікування - 14 днів. Не більше! Повторити, якщо необхідно, через 30-35 днів.

Застереження: протипоказано при виразці шлунка чи дванадцятипалої кишки! Спитайте поради у лікаря!

ЗАПОРУКА

У людей, які полюбляють салати зі свіжої капусти, виліковується виразка шлунка. Така страва є надійною запорукою від онкологічних захворювань шлунка. Їжте на тиждень хоча б по 250-300 г свіжої капусти. Прекрасно, коли по 100 г раз на день, але п'ять разів на тиждень.

ПОРОШОК НА РАНУ

Стару кору верби засушити і перетерти на порошок. Ним посипають рани, які кровоточать, довго не гояться.

У ШПИНАТІ - МАГНІЙ

Якщо організму потрібен магній, то його вдосталь у шпинаті. Але споживати без термічної обробки. З'їдайте хоча б 300-400 г протягом тижня.

До речі, шпинат лікує хворе серце.

З ВЕРБОВИХ БРУНЬОК

Коли часто потерпаєте від головного болю:

- 1 столову ложку подрібнених вербових бруньок (використовують і засушені) залити теплою водою - 0,5 л. Довести до кипіння і кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти 20 хвилин. Процідити. Протягом дня випити за 3-4 рази. Вживати тільки під час загострення недуги.