Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ДОМАШНІ ЛІКИ — ШВИДКОРУЧ

Гастрит лікують цвітом липи і листям малини (1:2):

- 1 столову ложку подрібненої суміші залити окропом — 200 мл. Настояти 20 хвилин. Процідити. Пити теплим по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування — місяць. Потім на тиждень зробити перерву.

“ГОЛОДНИЙ БІЛЬ”

За виразкової хвороби шлунка чи дванадцятипалої кишки потрібно строго дотримуватися дієти, не переїдати. Але хворий може відчувати (особливо вночі) так званий “голодний біль”. Тоді:

- 2 чайні ложки меду розчинити у теплій кип'яченій воді — 200 мл. Випити перед сном.

ПАГОНИ ОГІРКА

Відвар сухих пагонів огірка вживають при жовтяниці і захворюваннях печінки:

- 2 чайні ложки подрібненої сировини запарити окропом — 200 мл. Кип'ятити на слабенькому вогні 5 хвилин. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20-25 хвилин до вживання їжі.

СОЛОМ'ЯНІ ВАННИ

Золотуху наші пращури лікували за допомогою солом'яної ванни:

1 кг подрібненої соломи з пшениці, жита, вівса, ячменю залити 50 л коропу. Добре запарити. Залазити у ванну зі соломою. Такі процедури можна приймати без обмежень.

СИНЕЦЬ ЗІЙДЕ

Внаслідок травми може проступити синець. Щоб він швидко зійшов:

- Дрібно натріть свіжу моркву, розмішайте з медом - 1:1, покладіть на компресний папір і притуліть до травмованого місця. Потримайте хоча б 1 годину. Повторюйте процедуру кілька разів на день.

ПАПОРОТЬ - ЧАР-ЗІЛЛЯ

Коли нестерпний біль у суглобах, приготуйте настоянку з кореня чоловічої папороті:

- 1 частина подрібненої сировини на 4 частини спирту. Посуд герметично закрити. Настояти 14 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати! Хворі суглоби натирати на ніч і закутувати теплою хусткою чи шарфом.

МАЙТЕ НАПОГОТОВІ!

Тим, хто хворіє на поліартрит, варто запастися бруньками осики, засушити, щоб мати на весь рік. Настій на їх основі неабияк допоможе:

- 2 чайні ложки подрібнених бруньок осики запарити окропом - 400 мл. Настояти до літеплої температури. Процідити. Усю дозу випити протягом дня (за 5-6 разів). Через місяць вживання зробити перерву на 10 днів.

ДОБРИЙ ЗАСІБ ДЛЯ ДІТЕЙ

Виявлений у дитини дисбактеріоз лікують відваром плодів кмину звичайного:

- 1 чайну ложку подрібненої на порошок сировини залити окропом - 200 мл. Кип'ятити 5 хвилин у закритому кришкою посуді. Настояти 30 хвилин. Не проціджувати! Дітям віком 3-7 років давати пити по 1 десертній ложці чотири рази на день; дітям віком від 8 років - по 1 столовій ложці чотири рази на день. Курс лікування - не більше трьох тижнів!

НЕСПОДІВАНИЙ ПОРЯТУНОК

При нежиті застосовується суміш:

- 25 мл свіжого соку моркви, 25 мл соняшникової олії, 10 крапель часникового соку. Ретельно змішати. Закапувати носа 3-4 рази на день по 3-4 краплі з піпетки.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.