Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

РОСЛИНА ЗОРУ

Мало хто здогадується, що народні зцілителі називають петрушку (так-так, нашу городню культуру!) рослиною зору. А хворим на катаракту рекомендують:

- Регулярно готувати салати зі свіжої зелені петрушки.

- Свіжим соком з листочків та стебел петрушки (вичавлювати через м'ясорубку і проціджувати через марлю) промивати очі 2-3 рази на день.

НЕБЕЗПЕЧНИЙ І ЦІЛЮЩИЙ

До стебла борщівника краще не торкатися, особливою весною, влітку та восени, допоки не вдарять перші морози. Необачність може спричинити важкі опіки. Жагуча кропива у порівнянні з ним - лагідна. А ось корінь борщівника безпечніший. Однак заготовляйте його також обережно. У давнину відвар кореня цієї рослини вживали  для лікування грудних (легеневих) захворювань:

- 1 столову ложку свіжого або засушеного подрібненого кореня залити окропом - 300 мл. Варити на слабенькому вогні 7-10 хвилин. Настояти 1 годину. Процідити. Випити впродовж дня малими ковтками. Курс лікування - 21 день. Повторити можна через місяць.

- При пухлинах на шкірі, корості свіжий потертий корінь застосовували зовні, як припарки - розмочували у гарячій воді, «кашку» накладали у марлю чи лляне полотно і прикладали до уражених місць.

ЛОБОДА І МЕД

Для лікування доброякісних і злоякісних пухлин:

- Змішати свіжий сік лободи з медом - 1:1. Вживати по 1 чайній ложці 2-3 рази на день. Після 20 днів вживання зробити перерву на 10 днів. Максимальний курс лікування - 3 місяці.

- Такі ліки можна наносити на гнійні рани.

НАСТІЙ З ВОВЧОГО ЛИКА

При пухлинах горла й стравоходу:

- 20 г подрібненої кори вовчого лика залити окропом - 200 мл. Випарювати на малому вогні, допоки не залишиться половина рідини (посудина має бути щільно закрита). Настояти 2 години (також у щільно закритій посудині). Процідити. Пити по 1-2 краплі на 1 чайну ложку води тричі на день. Не більше і не частіше! Максимальний курс лікування - 3 місяці.

ЗМЕНШУЄ ПОТЯГ І ЛІКУЄ

Позбутися хронічного алкоголізму допоможе материнка звичайна. Є кілька рецептів лікування за допомогою цієї рослини. Пропонуємо два:

- 2 чайні ложки подрібненої трави (використовують засушений збір) залити окропом - 200 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити по 50 мл двічі на день (вранці натще і ввечері перед сном).

- Такий настій можна пити малими ковтками протягом дня (7-8 разів), але не більше 100 мл.

Курс лікування - 3-4 місяці.

РЕГУЛЮЄ ДІЯЛЬНІСТЬ ШЛУНКА

Як тільки відчуваєте важкість у шлунку, буває, що «переїли», тоді:

- 1 десертну ложку подрібненої шавлії (брати засушений збір рослини) залити окропом - 300 мл. Настояти 30 хвилин. Процідити. Пити теплим по 100 мл тричі на день. Вживати тільки під час недуги!

ЗБУДЖЕНА НЕРВОВА СИСТЕМА

Свіжий сік селери діє, як заспокійливі ліки. Його вичавлюють через м'ясорубку з листя або коренеплодів городньої культури і відтискують через марлю:

- Пити тричі на день по 1 чайній ложці. Перед сном - обов'язково!

- У цьому випадку корисний і салат зі селери.

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.