Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

БОЛЯЧКА В НОСІ

Якщо в носі вискочила болячка (здебільшого — фурункул), підпух ніс, то:

- Змастити болюче місце дитячим кремом. Через 3-4 хвилини протерти ніс змоченою у спиртовій настоянці календули ватою. Процедуру можна приймати 7-8 разів на день.

ПІЄЛОНФРИТ ТА ІНШІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Від ниркових і печінкових колік, пієлонефриту вживають:

- 1 столову ложку подрібнених плодів дикої моркви залити окропом - 200 мл. Настояти у термосі 10 годин. Процідити. Протягом дня випити гарячим за три рази. Курс лікування - 2 місяці.

СИРОВАТКА - ЦЕ Й ЛІКИ!

Головний біль може виникати внаслідок відкладення солей в організмі, поганого обміну речовин, порушення функцій системи травлення... Не поспішайте до аптеки. Спробуйте такий народний засіб:

- Пити тричі на день по 200 мл свіжої гарячої сироватки. Принаймні, не зашкодить.

ПОРСКАЧ ВІД МІГРЕНІ

На городі серед бур'янів, на луках у вологих місцях знайдете рослину з дивною назвою - порскач або скажений огірок. Коли натиснути на його плід, то він цвиркає, порскає, буває, що й на кілька метрів.

У давнину вичавленими з нього крапельки соку вводили разом з молоком (1:1) у ніс для того, щоб позбутися сильного головного болю (мігрені), або самим соком закапували ніздрі. Інколи сік порскача закапували у вуха - по 5-6 крапель. На жаль, таке лікування належить до сезонних.

СТАЛИ ЗАБУДЬКАМИ?..

Покращує пам'ять, сприяє функціям головного мозку свіжий сік капусти. Для тих, хто потерпає від склерозу:

- Протягом дня (але 2-3 рази на тиждень) випити малими ковтками хоча б по 100 мл свіжого соку капусти.

- Корисні й салати зі свіжої капусти.

СТАРИЙ ПЕРЕВІРЕНИЙ РЕЦЕПТ

Для нормалізації статевої системи у чоловіків:

- 1 столову ложку подрібненого кореня реп'яха залити окропом - 0,5 л. Варити 10 хвилин. Настояти 1годину. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день. Курс лікування - 25-30 днів. Потім на 5-7 днів зробити перерву. Максимальний курс лікування - 3-4 місяці.

P.S. Отакої! Виявляється, що замість похмілля також можна скористатися такими ліками!..

ДІЄВИЙ ПОРТУЛАК

- Листя портулаку у народній медицині вживають як дієвий засіб проти цинги. З'їдати протягом дня у вигляді салатів хоча б 150-200 г цієї культури.

- Свіжим соком, вичавленим з листя портулаку, змащують місця укусів комарів, бджіл, ос, джмелів.

- Насіння вживають як протизапальний засіб: 1 столова ложка подрібненої сировини на 0,5 л окропу. Пити по 100 мл п'ять разів на день.

ЗАСІБ ВІД ОПІКІВ

- Приготувати суміш лляної олії і вапняної води (порівну) або суміш лляної олії (200 мл) і чотирьох свіжих яєць. Добре розмішати. Ліки зберігати у прохолодному місці.

Акуратно наносити на місця опіків.

ПОРОШОК ПАСЛЬОНУ ЧОРНОГО

Внутрішньо при шкірних хворобах (зокрема - псоріазі, екземі, лишаях) вживають подрібнену на порошок траву пасльону чорного:

- Приймати три рази на день по 0,10 г (набирати на кінчик ножа) і відразу запивати теплою водою - 1 чайна ложка. Курс лікування 6-7 днів. Не більше!

ПОРОХНЯВИЙ ЗУБ

Розболівся зуб?.. Тоді:

- Закапайте його соком гірчака перцевого (водяного перцю).

- Також можна пожувати свіжі квіти материнки.

Але такі процедури належать до сезонних, і аж ніяк не лікують, а лише знеболюють. Краще звертатися до стоматолога!

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.