Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

НАВІТЬ ДЛЯ ІМУНІТЕТУ

 

 

Відвар кори з молодих вербових гілочок покращує імунітет організму. Заготовити їх можна будь-якої пори року:

- 1 столову ложку подрібненої сировини (брати щойно заготовлену) залити окропом - 0,5 л. Варити 10 хвилин. Настояти 1 годину, Процідити. Пити малими ковтками. Цієї порції має вистачити на два дні. Через кожних 25-30 днів вживання робіть перерву на 10-12 днів. Максимальний курс лікування протягом року - 7 місяців.

ЛІКУЄ БРОНХИ

Сосновим медом лікують запалення бронхів. Та як його отримати?.. Це, радше, буде не мед, а сироп. Утім:

- 0,5 кг подрібнених соснових гілочок залили теплою водою - 1 л. Довести до кипіння і кип'ятити на слабенькому вогні 15 хвилин. Настояти 1 годину у закритому кришкою посуді. Додати 5 столових ложок цукру і знову довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити і процідити. Пити по 1 столовій ложці 4-5 разів на день у перервах між вживанням їжі.

СПРИЯТИМЕ ЗГОРТАННЮ КРОВІ

Гемофілією (поганим згортанням крові) найчастіше хворіють хлопчики. Є для них такі народні ліки:

- 1 столову ложку подрібненої засушеної трави деревію звичайного залити водою (200 мл) кімнатної температури. Гріти на водяній бані 30 хвилин. Настояти 15 хвилин. Процідити. Протягом дня випити  за чотири рази. Після кожного місяця лікування робіть перерву на місяць.

ЯГЛИЦЯ - ДОПОМОГА

Поліпшує діяльність кишкового тракту:

- 3 чайні ложки подрібненої трави яглиці (використовують свіжу або засушену) залити окропом - 400 мл. Настояти 2 години. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 20 хвилин до вживання їжі. Курс лікування - місяць. Повторити через місяць.

ЗАПЕЧІТЬ КАРТОПЛЮ

Хворому серцю потрібен калій! Виявляється, що його вдосталь містить картопля. У цьому вкотре переконалися і народні зцілителі, і.. хворі. Допомагає! Споживайте її з лушпайками, Смачного і не хворійте!

КОМУ КОРИСНИЙ КАБАЧОК...

Кабачки корисно включати до раціону харчування тим, хто хворіє на цукровий діабет, має серцеві та судинні захворювання, у кого погано функціонує система травлення, зокрема хворий шлунок.

НАТРІТЬ ХРІН

Якщо дошкуляє фурункул, не виходить гній:

- Дрібно натріть корінь хрону. Отриману масу («кашку»)  прикладіть до хворого місця. Поверх накладіть бинт або марлеву пов'язку. Такі компреси приймати по 15-20 хвилин 3-4 рази на день.

ПІДОЗРА НА АПЕНДИЦИД

- 2 чайні ложки насіння кропу залити гарячою водою. Кип'ятити 5-7 хвилин. Настояти 10 хвилин. Процідити. Випити малими ковтками протягом 40 хвилин. Якщо біль не  минає, то негайно звертайтеся до лікаря! Можливо, що без операції не обійдеться...

P.S. Замість води можна використати 200 мл свіжого гарячого молока.

ЗАТЕРПАЄ...

Якщо болить зуб:

- Покладіть на нього свіжий розчавлений або розрізаний навпіл засушений плід терену (серединою до зуба).

Однак така допомога - тимчасова. Краще звертатися до стоматолога!

 

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.