Останні новини
28 березня 2024
25 березня 2024

ВІДМІННИЙ ЗІР!

 

 

Систематичне вживання ягід чорниць відновлює і поліпшує кровопостачання сітківки ока, що покращує зір. Влітку неодмінно скористайтеся сезоном на «іванову ягоду» (ще так у народі називають чорницю)! Інших пір року їжте заморожені ягоди, чорничне варення, джеми, пийте узвар із засушених ягід чорниці.

ЖОВТЯНИЦЯ - НЕ БІДА!

- 3 чайні ложки подрібненого листя ясена (використовують і засушене, тоді - 4 чайні ложки) залити окропом - 400 мл. Настояти 10-15 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не перевищувати дози!

ЗАКРИТИЙ ГЕМОРОЙ

- 1 столову ложку засушеної подрібненої (ледь не на порошок) суміші водяного перцю, квіток льону, кори дуба залити розтопленим (гарячим) внутрішнім свинячим смальцем - 200 мл. Добре розмішати. Настояти до літеплої температури. Знову розтопити, але вже на водяній бані. Процідити. Охолоджену отриману мазь наносять на клаптик марлі і вводять у пряму кишку. Процедуру краще приймати на ніч.

ЯКУ ЦИБУЛИНУ БРАТИ?..

Народні зцілителі радять, що з лікувальною чи профілактичною метою краще споживати білу цибулю, сік з неї. Ідеться про застуду, ревматизм, хвороби серця...

НЕ ТЕ З'ЇВ...

Тільки у випадку легкого харчового отруєння:

- Половину середньої за розміром цибулини (краще брати білого кольору) подрібнити на тертці. Отриману масу залити теплою водою (200 мл) і додати 1 чайну ложку яблучного оцту. Добре розмішати. З'їсти за раз.

Застереження: цей лікувальний засіб - тільки для дорослих!

ШЛУНКОВИЙ БІЛЬ

Відчуваєте гострий біль у шлунку?..

- 3 столових ложки засушеного подрібненого збору трав звіробою, полину гіркого, м'яти перцевої, квітів ромашки (брати в однаковій пропорції) засипати у термос і залити окропом - 1 л. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Протягом дня випити за 6-7 разів.

Але при загостренні виразкової хвороби шлунка неодмінно звертайтеся до лікаря! Пропонований рецепт лише тимчасово призупинить біль. Однак лікувальний ефект буде мізерним. Пийте хіба що для профілактики.

ПРОТИДІЯ

Чай з подрібнених молодих гілочок чорної смородини, малини і калини, можна додати вишні (беруть в однаковій кількості) протидіє запальним процесам в організмі. Приготування:

- 2 столових ложки подрібненої сировини на 0,5 л теплої води. Довести до кипіння і кип'ятити 5 хвилин. Настояти 20 хвилин у посуді під кришкою. Перед вживанням процідити.

Такий чай п'ють здебільшого холодної пори року.

ПОДВІЙНИЙ ЕФЕКТ

Ромашковим чаєм не тільки промивають очі у разі запалення, а й закапують їх. Приготування:

- 1 столову ложку засушеного подрібненого ромашкового цвіту залити окропом - 200 мл. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити через марлю, складену вчетверо.

Промивати очі 3-4 рази на день, а через годину після кожної процедури закапувати в очі по 3-4 краплі.

ВАРИКОЗНІ ВУЗЛИ

- 4 столових ложки квіток акації білої (однаково використовують і свіжу сировину, і засушені квітки) засипати у склянку банку і залити горілкою - 200 мл. Посуд герметично закрити. настояти 12-14 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Настоянкою 2-3 рази на день змащувати хворі місця. На ніч перед сном - неодмінно!

* * *

- Таку настоянку, але 4 столових ложки сировини на 0,5 л горілки, можна пити по 1 чайній ложці двічі на день - вранці та ввечері за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати!

ОБІЙТИСЯ БЕЗ ГРИБІВ

Для багатьох гриби (смажені, варені, мариновані, солені...) - один з найулюбленіших харчових продуктів. Однак, якщо у вас виявили глисти, то доведеться відмовитися від грибного «делікатесу» аж до повного одужання!

...А маринований оселедець аж ніяк не зашкодить! Навпаки, допоможе позбутися паразитів...

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.