Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

КРЕМИ, МАЗІ...

 

* * *

Вивести прищі. (Тим, у кого ніжна шкіра):

- Змішайте вершкове масло зі свіжим соком часнику - 1:1. Наносити на ділянки шкіри, вкриті прищами. Через 30 хвилин змити теплою водою з господарським милом. Процедуру приймати двічі на день.

* * *

Від укусів комарів, мурах... (Якщо пече шкіра, виник свербіж):

- 50 мл сметани (вершки) змішати з 1 столовою ложкою оцту. Змащувати місця укусів 3-4 рази на день.

* * *

Один з найкращих лікувальних засобів від опіків - гусячий жир, змішаний з обліпиховою олією (1:1). Перед змащуванням гусячий жир злегка розтопити. Але отриману масу наносити на місця опіків прохолодною.

* * *

Псоріаз:

- Уражені місця змащують очищеним дьогтем, змішаним з попелом від спаленої берези - 3:1. Березові дрова спалювати на відкритому вогні. Процедуру приймати двічі на день.

* * *

Утворення пролежнів:

- Подрібнені на порошок кору дуба, тополі чорної і бруньки тополі чорної (заготовляють під час руху соків і сушать) у співвідношенні - 2:2:1 змішати з 7-ма частинами вершкового масла. Настояти у теплому місці 12 годин. Гріти на водяній бані, щоб масло добре розтопилося. Старанно розмішати. Прохолодною масою змащувати пролежні тричі на день.

* * *

Якщо проступив чиряк, то його можна позбутися таким способом:

- Запекти у тісті розрізану цибулину. Потім змочити її у смальці. Теплими прикладати до чиряка.

* * *

Жирна шкіра:

- 1 чайну ложку свіжого лимонного соку змішати з 1 столовою ложкою вершкового масла. Наносити на обличчя на 30 хвилин. Змивати теплою водою з господарським милом. Процедуру приймати рази на тиждень. Не частіше!

* * *

Таке трапляється рідко, але трапляється, а саме - запалення шкіри обличчя. Тоді:

- Накладайте на обличчя аплікацію з розрізаних листочків алое (брати тільки трирічні листочки). Через 40 хвилин обличчя змастити вершковим маслом. Знову через 40 хвилин вмити обличчя теплою водою. Процедуру приймати двічі на день.

* * *

Тріщини на губах:

- 3-4 рази на день змащуйте їх розтопленим (але не гарячим) жиром кролика.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.