Останні новини

ХТО СКУБНЕ…

 

Жартують: «Почуваюся, як горох при дорозі. Хто йде, той і скубне…». Але з горохом не біда, коли він є у стравах. У важкі часи навіть пекли хліб з горохового борошна. Крім того:

-Молоді недоспілі горошинки перемелюють на м'ясорубці. Отриману кашку перекладають у марлю і прикладають до ділянок шкіри, уражених екземою. Кількість і тривалість процедур протягом дня – довільна. На жаль, лікування належить до сезонних.

ПЕРЕВІРЕНО ДОСВІДОМ!

У народній медицині є доволі перевірений засіб лікування золотухи:

-Тричі на день за 15 хвилин до їди пити по 1 чайній ложці риб’ячого  жиру.

-Не зашкодить з’їсти протягом дня 50 г несоленого сала зі свинини, але тільки свіжого, не пожовклого.

ОПІКОВІ ПУХИРЦІ

Взяти в однаковій кількості вершкове масло і мед. Окремо розтопити їх на водяній бані. Потім ретельно змішати й остудити. Отриману мазь наносять на опікові пухирці 3-4 рази на день. Зберігають її у холодильнику, але перед кожною процедурою знову злегка нагрівають на водяній бані.

РОЗМ’ЯКНУТЬ МОЗОЛІ

-У 6 л окропу киньте жменю лушпиння цибулі (бажано від білої) і додайте 1 столову ложку соди. Посуд закрийте. Коли вода досягне оптимальної для вас температури, парте ноги впродовж 15 хвилин. Процедуру приймати тричі на тиждень (можна і частіше), краще ввечері перед сном.

Крім того, коли пітніють ноги, лушпиння цибулі, запарене в окропі, усуває неприємний запах.

І ТРУТНІ КОРИСТЬ ПРИНЕСУТЬ…

Якщо часто відчуваєте біль у скронях:

-Половину літрової банки заповнити бджолиними трутнями. Залити окропом – 0,5 л. Посуд герметично закрити. Настоювати 10 днів у темному, але теплому місці. Не проціджувати. Там же зберігати. Під час болю за допомогою клаптика вати (змочувати у настої) натирати скроні 5-6 разів на день.

Безперечно, щоб назбирати трутнів, вам доведеться звернутися до досвідчених пасічників.

ІСТЕРИЧНІ ПРИПАДКИ

Засушити корінь копитняка. Подрібнити і перетерти у ступці на порошок:

-Вживати натщесерце (але лише раз на добу!) по четвертині чайної ложки. Запивати теплим молоком – 150 мл. Молоко брати високої жирності.

Такі ліки приймають тільки під час загострення недуги.

НЕДОСТАТНІСТЬ КРОВООБІГУ

-Змішати по 1 столовій ложці свіжих подрібнених листя берези і трави хвоща польового. Збір залити окропом – 400 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. На жаль, лікування належить до сезонних. Засушений збір діє неефективно.

КРОПИВНИЦІ ПРОТИСТОЇТЬ СЕЛЕРА

Якщо тричі на день за 20 хвилин до їди вживати по 1 чайній ложці свіжого соку з кореня селери, тоді швидко позбудетесь кропивниці. На жаль, лікування належить до сезонних, адже сік беруть тільки зі щойно викопаного кореня городньої культури.

ЧУДОДІЙНИЙ КОРІНЬ ПОЛИНУ

Не тільки наземна частина полину, а й корінь рослини має цінні лікувальні властивості. Сировину заготовляють після того, як дозріло насіння полину, сушать і подрібнюють на порошок. Якщо відчуваєте біль у шлунку:

-Вживати по третині чайної ложки отриманого порошку і запивати теплою водою – 150 мл. Робити це тричі на день за 15-20 хвилин до їди.

Під час лікування строго дотримуватися дієти!

ОЧИЩАЄМО НИРКИ

-3 столові ложки свіжої подрібненої зелені петрушки залити окропом – 0,5 л. Варити у закритому посуді впродовж 3 хвилин. Настояти до літеплої температури. Процідити. Відвар випити протягом дня за 5-6 разів. Достатньо 10-12 днів профілактики (лікування). Повторити, якщо необхідно, через місяць.

ПРОТИСТОЯННЯ ГЛИСТАМ

Квашені огірки успішно протистоять глистам, виганяють паразитів. Денна норма споживання для дорослого – 150-200 г.

Тарас ЛЕХМАН

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.