Останні новини
16 квітня 2024
15 квітня 2024

ЛЛЯНА ОЛІЯ

https://probi.in.ua/napysaty.html#

Ми дещо призабули про доцільність лікування лляною олією. Але ще наші предки змащували нею місця опіків, пролежні, гнійні рани, почервонілі ділянки шкіри (особливо, коли виникає свербіж), а немовляткам нею змащували запрілі місця.

Лляну олію пили тричі на день по 1 чайній ложці у разі виразки шлунка чи дванадцятипалої кишки.

Буде неповторний смак, якщо нею приправляти овочеві салати. Смачного!

ЗАЙЧИК З ЛІСУ ПЕРЕДАВ…

Настій із засушених подрібнених суцвіть і пагінців заячої конюшини (росте на узліссі, у чагарниках) нормалізує понижену кислотність шлункового соку. Приготування і вживання:

-2 столові ложки сировини звечора засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 8 годин. Вранці процідити. Настій пити теплим по 150 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Бажано вживати тільки під час загострення недуги.

У ГУСАКА ПЕРО НЕ СТРАШНЕ…

На відкритому вогні спалюють гусяче пір’я. Попелом з нього можна посипати виразкові рани на шкірі. Або змащувати їх. Для цього попіл змішують з топленим (тільки несоленим!) гусячим жиром – 1:1.

МАК ПОЛЬОВИЙ

У разі запалення нерва (нервового розгалуження):

-Резтерти у ступці зелені (недозрілі) маківки червоного польового маку (ще називають – диким), щоб проступило молочко. Отриманою «кашкою» натирати болюче місце. Через 30-35 хвилин змивати теплою водою з господарським милом. Процедуру приймати лише раз на два дні! Не більше 4-5 разів протягом дозрівання маківок! Адже у маківках – надзвичайно високий вміст опіуму. Він діє лише знеболююче, а не лікує. Водночас надзвичайно (а то й непоправно) шкодить здоров’ю. Радьтеся з лікарем!

ХОЛОДНИЙ ТЕРНОВИЙ НАПІЙ

Як сечогінний засіб:

-2 чайні ложки свіжих подрібнених квітів терену (якщо брати засушені, то 3 чайні ложки) звечора залити 200 мл води кімнатної температури. Настояти у теплому місці мінімум 8 годин. Вранці процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Курс лікування – не є обмеженим.

КАЛАЧИКИ

Ботанічна назва рослини – калачики. А ще її називають мальва лісова, дика мальва, проскурник. Воно допоможе вилікувати горло при почервонінні, яке виникло внаслідок застуди, ангіни:

-7-8 столових ложок (не менше!) засушених подрібнених квітів калачиків залити окропом – 1 л. Настояти до літеплої температури у посуді під кришкою. Процідити. Теплим настоєм полоскати горло 5-6 разів на день.

НЕ ЙТИ НА ЧЕРВОНЕ…

При почервонінні горла бажано не їсти свіжих ягід червоного кольору чи варення з них – малини, порічок… Ідеальний варіант – чорна смородина.

ПАКЕТИКИ М’ЯТИ

Швидко порятує від головного болю м’ята перцева. Для цього не обов’язково самому заготовляти рослину. (хоча, заради правди, прогулянка лугом таки корисна!). Можна придбати пакетики («подушечки») м’ятного чаю в аптеках, продуктових магазинах. Чай готують з розрахунку:

-2 пакетики на 150 мл окропу. Протягом дня випити 2-3 таких порції.

Крім того, м’ята перцева має заспокійливі та снодійні властивості.

ВОРОНЯЧЕ ОКО

Допоможе у лікуванні туберкульозу легень:

-1 чайну ложку свіжої подрібненої рослини вороняче око залити 70-процентним спиртом – 200 мл. Посуд герметично закрити. Настояти 10 днів у темному, але теплому місці. Процідити. Настоянку зберігати у холодильнику. При вживанні – 1 чайну ложку настоянки розбавити у 100 мл холодної води. Таку порцію пити лише раз на день за 15-20 хвилин до їди (бажано перед обідом).

Рослина належить до отруйних!

ЗМІЦНЮЄМО ЯСНА

Якщо кровоточать ясна, тоді ротову порожнину полощіть міцним настоєм деревію:

-1 столову ложку подрібненої рослини (свіжої або засушеної) залити 200 мл окропу. Кип’ятити на малому вогні 3 хвилини. Настояти у посуді під кришкою до літеплої температури. Процідити. Полоскати ротову порожнину впродовж 7-8 хвилин 3-4 рази на день. Щоразу готувати свіжий настій, бо це разова порція.

Замість деревію можна використати подрібнену на порошок кору дуба. Настій готують і використовують аналогічно.

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.