Останні новини
25 березня 2024
24 березня 2024

ЖАДАЄ ПЕЧІНКА…

 

(Про деякі особливості лікування печінки засобами народної медицини)

***

Пам'ятайте, що печінка – це фільтр людського організму! Він також потребує очищення, а почасти і лікування.

***

Вітамінний відвар (5-7 ягід шипшини на 0,5 л води) – від загальних захворювань печінки, незначних порушень її функції. Робіть перерви у вживанні. Консультуйтеся у лікаря!

***

Буде добре печінці, коли взяти за правило:

-Вранці натщесерце випити малими ковтками склянку (150-200 мл) теплої джерельної води. Можна додати половину чайної ложки меду.

***

Поліпшують роботу печінки, сприяють утворенню і відтоку жовчі ягоди чорноплідної горобини. Денна норма споживання – 75-100 г.

Пити тричі на день по 50 мл свіжого соку ягід чорноплідної горобини.

***

Цироз печінки:

-2 столові ложки насіння розторопші плямистої залити теплою водою – 200 мл. Довести до кипіння і кип’ятити, допоки не залишиться 100 мл води. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці через кожну годину (12-15 разів на день).

***

Гепатити, застої жовчі:

-3 чайні ложки засушеної подрібненої трави звіробою настояти у 200 мл окропу протягом 30 хвилин. Процідити. Цю порцію випити протягом дня за три рази (за 20 хвилин до їди).

- Траву звіробою залити горілкою (100 г сировини на 0,5 л). Настояти 14 днів на сонячному місці. Процідити. Пити по 25 мл чотири рази на день за 10 хвилин до їди. Не зловживати!

-У перервах між вживанням їжі пити настій трави полину гіркого. Готують з розрахунку – 2 столові ложки подрібненої сировини на 200 мл окропу. Це – денна норма. У процесі лікування робіть перерву. Наприклад, 5 днів вживаємо, 2 дні перерви.

- Тричі на день за 30 хвилин до їди вживати по половині чайної ложки перетертих на порошок плодів коріандру.

***

Жовтяниця:

-Пити свіжі соки з моркви, огірків, апельсинів, лимонів. Їсти багато овочів (тільки варених), суниць; на день споживати 50 мл соку квашеної капусти, або 75 г самої квашеної капусти.

-1 столову ложку суміші листя копитняка і квітів цмину піскового (беруть порівну) залити окропом – 200 мл. Настояти 30 хвилин у посуді під кришкою Процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день за 20 хвилин до їди.

-1 столову ложку цибулин зірочок жовтих (збирають весною) залити 300 мл окропу. Варити 10 хвилин. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 1 столовій ложці чотири рази на день за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Рослина належить до отруйних.

***

Комплексне лікування!

Функціонування печінки лише тоді буде нормальним, коли належно функціонують шлунок, підшлункова залоза, селезінка, кишечник… Для комплексного лікування (принаймні, профілактики) використовують парило звичайне:

-2 столові ложки засушеної подрібненої трави засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Настій знову перелити у термос . Випити протягом дня малими ковтками. Курс лікування – місяць. Повторити через тиждень. Протягом року – 5-6 курсів.

***

При хворобах печінки й селезінки:

-Готуємо відвар з глухої кропиви, триколірних братиків, листя суниць. (Беремо в однаковій кількості). Три столові ложки засушеного подрібненого збору засипати у термос і залити окропом – 600 мл. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Пити по 200 мл тричі на день за 15 хвилин до їди, або через 30 хвилин після їди. Курс лікування встановлюють індивідуально, але за порадою лікаря!

***

Для лікування хвороб печінки при малярійному збільшенні селезінки вживають  горілчану настоянку з листя барбарису:

-100 г (за вагою) сировини щільно утрамбувати у літрову банку; сировина має зайняти половину посудини. «По вінця» залити горілкою. Посуд щільно закрити. Настояти у темному, але теплому місці протягом 14 днів. Процідити. Далі зберігати у холодильнику. Пити тричі на день по 25-30 крапель на 50 мл води за 15-20 хвилин до їди. Не зловживати! Курс лікування – 21 день! Повторити через 10 днів. І так протягом 5-6 місяців.

***

Знайте, що печінка не любить гострих, кислих, солоних страв, алкоголю!

**

Очищення печінки:

-1 столову ложку кукурудзяних приймочок залити теплою водою – 0,5 л. Довести до кипіння і варити 5-6 хвилин. Відвар перелити у термос. Настояти мінімум 2 години. Процідити. Теплий відвар випити протягом дня за 5-6 разів.

Тарас ЛЕХМАН

 

 

 

 

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.