Останні новини

НЕ ТІЛЬКИ ЗАСТУДУ…

 

 

Чаєм з липового цвіту і липовим медом насамперед лікують застуду, грип… Однак він корисний та помічний і при запаленні сечовивідних каналів. Готують чай і підсолоджують на власний смак. Так само індивідуально встановлюють денну норму споживання.

Пам’ятайте, щоб він приніс більшу користь, то пити його слід тільки гарячим!

САМОДІАГНОСТИКА ТУБЕРКУЛЬОЗУ

Якщо постійно кашляєте, відчуваєте біль у грудях (легенях), то варто перевіритися у лікаря щодо захворювання на туберкульоз.

Є й народний метод самодіагностики. Станьте навпроти дзеркала на відстані 50-60 см. Температура повітря у кімнаті повинна бути не нижче +30 С. Злегка дихніть на дзеркало. Якщо воно «спітніло», отож виникає підозра, що у вас небезпечна недуга. Негайно звертайтеся до лікаря! Ранні стадії туберкульозу (зрештою, як й інших захворювань) лікувати легше!

РОСЛИННИЙ ЗБІР ДЛЯ ЖІНОК

При порушенні менструального циклу знадобиться рослинний збір – спориш звичайний, хвощ польовий, золототисячник, перстач гусячий (співвідношення – 1:1:3:5):

-1 столову ложку засушеного подрібненого збору засипати у термос і залити окропом – 200 мл. Настояти мінімум 1 годину. Процідити. Випити протягом дня малими ковтками.

ВИВОДИМО ВУГРІ

-2 столові ложки засушеної подрібненої трави кропиви дводомної залили окропом – 400 мл. Настояти 2 години у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 30 хвилин до їди. Дітям, віком від 7 до 16 років, дозу зменшити на половину. Курс лікування – два тижні.

- Тричі на день під час їди вживати по 1-2 чайні ложки пивних дріжджів. Але ці «ліки» не для дітей!

ЕНДОКАРДИТ

При запаленні внутрішньої оболонки серця знадобиться рослинний збір – квітки бузини чорної, арніки гірської і листя розмарину у співвідношенні – 1:4:6:

-1 столову ложку засушеного подрібненого збору залити окропом – 200 мл. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Випити малими ковтками протягом дня. Процес лікування може бути тривалим – щонайменше 45-60 днів.

НАСТІЙ ВІД ВАРИКОЗУ

Варикозне розширення вен добре лікують брусниця і верес звичайний. Заготовляють рослини в однаковому співвідношенні:

-2 столові ложки засушеного подрібненого збору залити окропом – 0,5 л. Кип’ятити 3-4 хвилини. Настояти 1 годину у посуді під кришкою. Процідити. Пити по 100 мл п’ять разів на день у перервах між вживанням їжі. Через 30 днів лікування зробити перерву на 15 днів. Протягом року пройти 5-6 лікувальних курсів.

«ПРИГЛУШИТЬ» КРОПИВА

Глуху кропиву білу використовують для лікування гострого запалення бронхів з ураженням слизової оболонки (бронхіту):

-4 столові ложки засушених квіток рослини засипати у термос і залити окропом – 400 мл. Настояти мінімум 1 годину. Процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день за 25-30 хвилин до їди. Курс лікування – до повного одужання.

ЦЕЛЮЛІТ

Один із засобів подолати целюліт – частіше пити березовий сік. Він добре виводить з організму зайву рідину.

ТИМ ЧАСОМ…

Коли у вас кардіоневроз:

-1 чайну ложку подрібненого кореневища валеріани лікарської залити водою (200 мл) кімнатної температури. Настояти мінімум 3 години у теплому місці. Процідити. Випити на ніч перед сном.

ХОЛОДНИЙ НАСТІЙ

-1 столову ложку подрібненого листя лимонника китайського залити окропом – 0,5 л. Посуд закрити кришкою. Настояти до охолодження. Процідити. Такий настій корисно пити у спекотні дні, він добре втамовує спрагу. Але не пийте настою, відразу взятого з холодильника!

Тарас ЛЕХМАН, м. Червоноград Львівської області

 

Всі права захищені. Використання матеріалів сайту і автоматизоване копіювання інформації сайту будь-якими програмами без посилання товариства заборонено ©2020 Probi.